Haberler

TMSF, 145 Bin Telsim Borçlusundan 24 Milyon YTL Tahsil Etti

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Telsim Abonelerinin Borcunu Ödemesi İçin Başlattığı Kampanya ile 145 Bin Kişiden 24 Milyon YTL'yi Aşan Tahsilat Gerçekleştirdi. Böylece Fon, Toplam 120 Milyon YTL Olan Alacağın Yüzde 20'sini Toplayabildi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Telsim abonelerinin borcunu ödemesi için başlattığı kampanya ile 145 bin kişiden 24 milyon YTL'yi aşan tahsilat gerçekleştirdi. Böylece Fon, toplam alacaklarının yüzde 20'sini karşılayabildi.

TMSF'den yapılan açıklamada, "Telsim'e Borcu Olan Kalmasın" kampanyasının yarın sona ereceği vurgulandı. Açıklamada, 9 Nisan 2007 tarihinde başlayan kampanya kapsamında borcunu ödeyenlerin gecikme faizi indirimden yararlanırlarken, ödemeyenlerin ağır cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Açıklamada, kampanya ile, 24 Mayıs 2006 tarihinden önceki fatura borçlarının ödenmesi için gecikme faizi indirimi yapılmasını öngörüldüğü kaydedildi. Açıklamada, kampanya kapsamında, borcun peşin ödenmesi halinde gecikme faizinin yüzde 75'inin, 4 taksitte ödenmesi halinde de gecikme faizinin yüzde 50'sinin silindiği anlatıldı.

Ödemelerin, Akbank, Ziraat Bankası ve İş Bankası'nın tüm şubelerinden yapılabildiği belirtilen açıklamada ayrıca, ödemenin www.telsimborcumbitsin.com internet adresinden ya da 0800 211 0 542 numaralı ücretsiz kampanya hattından yapılabildiğine dikkat çekildi.

Mevcut borçların neredeyse yarısının kapatma işlemi yapılmamış hatlara her ay gelen sabit ücretlerden kaynaklandığını belirten Telsim Yetkilileri, borçluları yüksek faiz yükünün beklediğini ifade ettiler.

Borcunu kampanya dahilinde ödemeyenlerin ağır cezai yaptırımlara maruz kalacaklarını belirten yetkililer, borcu bulunan aboneleri bir an önce harekete geçmeleri konusunda uyardı. Ödenmeyen borçlar için 6183 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanun" hükümleri gereğince yıllık yüzde 72 temerrüt faizi uygulanacağını ve takibi TMSF'nin yapacağı borçlar için haciz yoluna gidileceği vurguladı. Yetkililer, kampanya sonrasında mevcut borçlara temerrüt faizinin yanı sıra avukatlık ücretleriyle mahkeme masraflarının da ekleneceğini ve hukuki sürecin başlatılacağına işaret etti.

Açıklamada, şimdiye kadar toplam 145 bin kişinin borcunu ödediği kaydedildi. Bunlardan 100 bin kişinin bankalardan ödeme yaptığı kaydedilen açıklamada, 2 bin kişinin ise Call Center'dan telefon tuşlarını kullanarak ödemesini gerçekleştirdiği bildirildi. Açıklamada, 120 bin kişinin peşin ödeme, 25 kişinin taksitli ödemeyi tercih ettiği belirtildi.

32 MİLYON KEZ TELSİM BORCU SORULDU

Ayrıca, www.telsimborcumbitsin.com ziyaretçi sayısının 18 Haziran 2007 tarihi itibariyle 32 milyonu geçtiği vurgulanan açıklamada, 43 bin kişinin bankalara gitmek yerine internetten ödeme yaptığına dikkat çekildi.

Ödeme tutarının 24 milyon YTL'yi aştığı vurgulanan açıklamada, anapara üzerinden yapılan tahsilat miktarının yüzde 20'yi geçtiği vurgulandı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title