Haberler

Tmok Olağanüstü Genel Kurulu Başladı

Genel kurula, mevcut başkan Uğur Erdener tek aday olarak tek listeyle katıldı Prof. Dr. Erdener: "Sporu, değişik paydaşlarıyla birlikte kucaklayacak bir ekip olması gerektiğini düşündük" "Uluslararası olimpiyat ailesinin genel beklentisinin, İstanbul'un yeniden aday olacağı şeklinde olduğunu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, İstanbul'da başladı.

Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen ve mevcut başkan Prof. Dr. Uğur Erdener'in tek aday olarak tek listeyle katıldığı genel kurulda, 465 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Yeni yönetim 2017 yılı mart ayına kadar görevini sürdürecek.

Eski bakanlardan Kürşat Tüzmen ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın da hazır bulunduğu kongre, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Genel kurul divan başkanlığına Kemal Naci Ekşi seçildi.

Genel kurulda üyelere hitap eden Uğur Erdener, tek liste olmalarının verdiği rahatlığı kullanmadıklarını ve doğru bir ekip oluşturmak için çaba harcadıklarını belirterek, "Sporu, değişik paydaşlarıyla birlikte kucaklayacak bir ekip olması gerektiğini düşündük. Gençliğin sesini dile getirecek, federasyonlarımızın sesini dile getirecek, onun ötesinde sporun değişik kesimlerini kucaklayacak, artı olarak da Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) beklentilerine cevap verecek bir yapı oluşturmaya çalıştık" diye konuştu.

Yeni yönetimlerinde, şimdi birlikte oldukları ve çok değer verdikleri bazı dostlardan ayrılmak zorunda kalacaklarını vurgulayan Erdener, "Bu durum, üzüntülere, kırgınlıklara yol açabiliyor. Bazı beklentilere cevap veremeyebiliyorsunuz. Hepsi birbirinden değerli üyelerimiz var ve herkes her göreve layık. Bazı beklentilere cevap verememek de ayrı bir sıkıntı yaratabiliyor. En azında bu açıklamalar doğrultusunda beni de birçok arkadaşımızın anlayışla karşılayacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Spor Genel Müdürlüğü ile oldukça yapıcı ilişkiler içinde faaliyetlerini devam ettiklerini aktaran Uğur Erdener, "Özellikle sayın bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın faaliyetlerimizle ilgili sürekli bilgi alması, toplantılarımıza katılması, yurt içi ve yurt dışında Türk sporunun temsili bağlamında gösterdiği faaliyetler övgüye değer. Özellikle yakın zamanda IOC Başkanı Thomas Bach'ı ziyaretleri, IOC nezdinde bir Gençlik ve Spor Bakanı olarak yarattığı saygınlık yine övgüye değer" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, yöneltilen bir soru üzerine Erdener, İstanbul'un yaz olimpiyat oyunları adaylığının yeniden olup olmayacağı ve 2020 adaylığı sürecinden ne gibi sonuçlar çıkarıldığıyla ilgili, şunları söyledi:

"Bence 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığıyla çok farklı bir deneyim yaşadık. Belki İstanbul daha önce de 4 kez kaybetmişti ama bu kez çok organize ve kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Oylamalar esnasında üyelerin tercihini etkileyen çok fazla faktör oluyor. Ülkelerin dış politikaları, devletlerin birbirleriyle ilişkileri de etkili bir durum. Sonuçta bir şehir kazanıyor ve bu da Tokyo oldu. Tokyo'nun neden kazandığı ve bizim neden kaybettiğimiz konularında ciddi değerlendirmeler yapıp, devletimizin üst makamlarıyla paylaştık. Geniş bir değerlendirme toplantısı da oldu. Yeni dönemde aday olup olunmayacağı, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız düzeyinde verilecek bir karardır. Uluslararası olimpiyat ailesinin genel beklentisinin ise İstanbul'un yeniden aday olacağı şeklinde olduğunu söyleyebilirim. Zaten süreç 2015 yılının ikinci yarısında başlıyor ve önümüzdeki dönemde karar belirlenir."

Seçimde, TMOK'un yeni yönetim kurulu, sicil kurulu, konseyi, yüksek danışma ve disiplin kurulu ile denetleme kurulu oy kullanımına geçilirken, öncesinde İl Dernekler Müdürlüğü tarafından TMOK tüzüğünde yapılması istenen değişiklikler de görüşülerek karara bağlandı.

Genel kurulda Prof. Dr. Uğur Erdener'in yönetim kurulu aday listesi şöyle:

Asil: Perviz Aran, Hasan Arat, Türker Arslan, Sezai Bağbaşı, Turgay Demirel, Sema Kasapoğlu, Mustafa Keten, Elif Özdemir, Aysel Pehlivan, Seyit Bilal Porsun, Oktar Tertemiz, Abdullah Topaloğlu, Ayda Uluç, Nihat Usta.

Yedek: Cihat Soysal, Atıf Barbaros Talı, Salih Münir Yaraş, Şeref Eroğlu, Bahri Tanrıkulu, Kelime Çetinkaya, Aybars Hünalp, Rüveyde Suzan Kum, İlhan Ağırbaş. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Uğur Erdener İstanbul Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title