Haberler

TMO Samsun'da 118 Milyon YTL Ödedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) Samsun'da 118 Milyon YTL Ödediğini Bildirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) Samsun'da 118 milyon YTL ödediğini bildirdi.

Milletvekili Kılıç, 2006 yılı yaz aylarında fındık üreticilerinin yaşadığı sorunların, hükümetin, TMO'yu fındık alımı için devreye sokmasıyla önemli ölçüde aşıldığını dile getirdi. TMO'nun, tarihinde ilk kez fındık alımına girmesiyle birlikte hükümetin bu ürüne yönelik iyi niyetli yaklaşımlarının ispatlandığını ifade eden Kılıç, "TMO'nun fındık alımına başlamasıyla birlikte FİSKOBİRLİK de yeni yönetim anlayışına paralel olarak gayrimenkullerini nakde dönüştürmeye başlamış, kullandığı kredilerle de üreticilere yönelik yükümlülüklerini yerine getirmede kayda değer adımlar atmıştır" dedi.

Sadece Samsun'da TMO tarafından alımı yapılan fındık miktarının 30 bin 90 tona ulaştığını vurgulayan Kılıç, "Bu miktarda alımı yapılan fındık için üreticilerimize yapılan ödemelerin tutarı ise 117 milyon 946 bin YTL'ye ulaşmıştır" diye konuştu.

Halen devam eden alımlar çerçevesinde, randevu verilen 12 bin 880 üreticinin 9 bin 134'ünün ürününün TMO tarafından teslim alındığını hatırlatan Kılıç, beyan edilen ürünün tamamının teslim edilmesi halinde Samsun'da TMO'nun yaptığı alımların toplamının 43 bin 116 tona ulaşmış olacağını sözlerine ekledi.

(AG-ÖZ-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title