Haberler

Tmo: "Kabuklu Fındık Satışlarımız Başlamıştır"

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), kabuklu fındık satışlarının başladığını açıkladı.

TMO'dan yapılan açıklamada, TMO'nin, fındık üreticilerinin ürünlerini makul fiyatla satması ve piyasalardaki istikrarın sağlanması amacıyla yoğun gayret göstererek; 11 İl'de, 46 noktada, randevu verilen 100 bin üreticinin yüzde 75'inden 138 bin ton fındık satın almış ve karşılığında 1,3 milyar TL ödediği belirtilerek, "Bugüne kadar piyasalar yakından takip edilmiş olup stoklarımız talep oluncaya kadar satışa açılmamıştır. Gelinen noktada ise; fındık ihracatının geçen yıla göre yaklaşık yüzde 35 fazla olması, iç piyasa tüketimindeki artış ve stok göz önüne alındığında stoklarımızdaki fındığa ihtiyaç duyulduğu görülmektedir.

Bu doğrultuda, stoklarımızda bulunan kabuklu fındıklar ( Giresun Şube stoklarındaki Giresun Kalite ELÜS ve Derince Şube stoklarındaki Levant Kalite hariç) yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre peşin bedel mukabilinde KDV hariç olmak üzere;Giresun kalite kabuklu fındıklar için ; 12,50 TL/kg, Levant kalite kabuklu fındıklar için ; 11,50 TL/kg, Sivri kalite kabuklu fındıklar için ; 10,50 TL/kg, fiyatla satışa açılmıştır. 2016 yılı mahsulü fındıklar açıklanan fiyatlardan 0,50 TL/kg indirimli olarak satılacaktır" denildi.

Satış fiyatının aylık olarak belirleneceği belirtilerek yukarıda açıklanan fiyatların 31 Mart 2018 tarihine kadar geçerli olacağı vurgulanarak, "Satışa açılan Giresun ve Sivri Kalite fındıklar için talebin yoğun olacağı öngörüldüğünden dağıtım tutar/miktar üzerinden yapılacaktır. Giresun ve Sivri Kalite fındık talep edenlerin 26 Şubat 2018'e kadar bedelini yatırmaları gerekmektedir.

Satışlar; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Derince Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilecek olup ilgili Şube Müdürlüklerimizin irtibat bilgileri aşağıda yer almaktadır" ifadesi kullanıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi Giresun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title