Haberler

Tmg Dıs Ticaret Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mansfield: "Üçüncü Havalimanında Yerli Mermer...

TMG Dıs Ticaret Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mansfield: "Üçüncü havalimanında yerli mermer kullanılması için söz aldık"

TOKAT - TMG Dıs Ticaret Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield, İstanbul'da çalışmaların hızla devam ettiği üçüncü havalimanı projesinde yerli mermer kullanılması için söz aldıklarını ifade ederek,"Bu anlamdaki gelişmeler 16 Nisan'dan sonra netleşecek" dedi.

Tokat'ta kuruculuğunu işadamı Burhan Besler'in yaptığı Dostlar Meclisi'nin konuğu TMG Dıs Ticaret Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield oldu. Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğu, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ile çok sayıda iş adamı ve sanayicinin katıldığı programda Mansfield, 'Yeni Dünya Düzeni ve Afrika'da Fırsatlar konusunda' konferans verdi. Zuhal Mansfield, Afrika'da en büyük yatırımların Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden oluşan BRICS ülkeleri tarafından gerçekleştirildiğini, Türk yatırımcılarının da son yıllarda Afrika pazarında yer almaya başladığını dile getirdi.

Afrika'yı dünyanın parlayan kıtası olarak tanımlayan Zuhal Mansfield, Afrika'nın zengin doğal kaynakları ve genç nüfusu ile stratejik öneminin her geçen gün artırdığının altını çizdi. Afrika'nın insanların zihnine yanlış kodlandırıldığını, yıllarca Etiyopya'nın sadece yardıma muhtaç bir ülke olarak gösterildiğini ifade eden Mansfield, Etiyopya'nın dünyanın yatırım merkezi haline dönüşmek üzere olduğunu belirterek,"80 milyon nüfusu ve yüzde 100'e varan teşviklerle yatırımcıların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir ülke olan Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa, Afrika Birliği'nin merkezi konumunda. Ayrıca birçok dünya markası burada fabrika kuruyor" dedi.

Konferansın sonunda, Vali Cevdet Can ve Dostlar Meclisi Başkanı Burhan Besler tarafından, Zuhal Mansfield'e üzerinde Mevlana'nın 'Tokat'a gitmek gerek, çünkü Tokat'ın insanı ve iklimi mutedildir' sözleri yer alan tablo hediye edildi.

"Üçüncü havalimanında yerli mermer kullanılması için söz aldık"

Üçüncü havalimanındaki 'mermer' tartışmalarıyla ilgili basın mensuplarının sorularına cevap veren Mansfield, bazı ithalatçı firmaların 'Türk taşında radyasyon yüksek' diye başlattıkları lobinin gerçeği yansıtmadığını mermerde radyasyon bulunmadığını ifade ederek,"Bizim doğal taşlarımız da radyasyon yok, mermerde zaten radyasyon olmaz. Bununla alakalı bu gösteren bir belge herhangi bir resmi kurumdan yada kabul gören kurumdan ibraz edişmiş değil. Dolayısı ile katiyen böyle bir şey söz konusu değil. Mermerde radyasyon yok" dedi.

Üçüncü havalimanında yerli mermer kullanılması için söz aldıklarını ifade eden Mansfield,"Türk mermeri kullanılacak diye söz aldık. Yerli mermerler yerli ürünler kullanacağız diye bir söz geçti. Ama netice ne olur onu daha sonra göreceğiz. Bu anlamdaki gelişmeler 16 Nisan'dan sonra netleşecek" diye konuştu.

Mermerde yaşanan radyasyon tartışmalarına değinen Mansfield,"Bir deli kuyuya taş atar kırk akıllı çıkartamaz derler. Öyle bir şey oldu. Aslında çok gereksiz bir muhabbetti bu. Bizim için gerçekten böyle. Olmayan bir şey varmış gibi göstermek sağlıksız çok sağlıksızdı. Zaten mermer kullanmak kültür işidir eğer sizin kültürünüz gelişmiş kültür ise eğer siz doğayı seviyorsanız çevreci iseniz mermer kullanırsınız"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

AK Parti Etiyopya İstanbul Tokat Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title