Haberler

Tmf'nin Organ Bağışına Destek Turu

Türkiye Motosiklet Federasyonunun, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının organ bağışının önemine dikkati çekmek için düzenlediği tur kapsamında Ankara'dan yola çıkan motosikletçiler, Çanakkale'ye ulaştı

Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının organ bağışının önemine dikkati çekmek için düzenlediği tur kapsamında Ankara'dan yola çıkan motosikletçiler, Çanakkale'ye geldi.

Ankara'da başlayan tura katılan motosikletçiler, Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, spor yaptıran ve yapan bir federasyon olmanın yanı sıra sosyal projelere destek veren yapıları bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de üzerinde durulması gerektiğine inandıkları konulardan birinin organ bağışı olduğunu belirten Uçar, "Bu konuyu ülkemizin ve toplumumuzun gündemine getirmek istedik. Bununla ilgili tur organizasyonu gerçekleştirdik. 5 ilimizi kapsayan ve toplam 1800 kilometrelik bu turda, Ankara'dan başlayıp, Antalya'ya kadar insanların bu konuya olan duyarlılığını artırmak için yollarda olacağız" dedi.

Uçar, şehir merkezlerinde yüzlerce motosikletlinin, binlerce, on binlerce insana organ bağışı konusunda mesaj vermeye çalıştığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"75 milyonluk bir Türkiye'de, yılda sadece 250 organ bağışının yapıldığını biliyoruz. Bu da bizim ihtiyacımızın çok çok altında bir rakam. Organ bağışı konusunda potansiyelimizin elverişli olduğunu da görüyoruz. Neden insanlar hastane odalarında nakil beklesinler? 'Buna hiç gerek yok' diye düşünüyor tüm sağlık çalışanları. Biz de Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatıyla, Sağlık Bakanlığımızın destek ve ilgisiyle, onların himayelerinde federasyon olarak bu organizasyonu gerçekleştirdik. Umut ediyorum ki bu etkinlik neticeye ulaşır."

Konuşmaların ardından, organ bağışında bulunan kişilerin yakınlarına plaket verildi. Daha sonra bir motosikletli "lastik yakma" gösterisi yaptı. Törene, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi ile sağlık çalışanları katıldı.

Motosikletçiler, daha sonra şehir turu atıp, Bergama'ya doğru yola çıktı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Spor

Bekir Yunus Uçar Çanakkale Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title