Haberler

Tkp'liler ABD Büyükelçiliği'ne Mektup Bıraktı

Türkiye Komünist Partisi (Tkp), ABD Büyükelçiliği Önünde Bir Eylem Yaptı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), ABD Büyükelçiliği önünde bir eylem yaptı.

Yüksel Caddesi'nde toplanan yaklaşık 700 kişilik TKP'li grup ABD Büyükelçiliği'ne yürüdü. Polis panzerleri ve çevik kuvvet, grubu Atatürk Bulvarı Kennedy Caddesi girişinde kurdukları barikat ile durdurdu. "ABD'den korkmuyoruz", "ABD Ortadoğu'dan defol", gibi sloganlar atan grup ellerindeki dövizlerle "ABD'den Korkma" yazısı oluşturdu.

Grup adına TKP Ankara milletvekili adayı Erhan Nalçacı bir basın açıklaması yaptı. Nalçacı, "ABD'den korkma" başlıklı bir imza kampanyası düzenlediklerini belirterek, kampanya kapsamında 200 bini aşkın imza topladıklarını söyledi. Nalçacı, Türkiye'nin kanlı bir savaşa sürüklenmek istendiğini iddia ederek, "Kuzey Irak'ta çılgın bir maceraya heves edenler, kardeş düşmanlığının tek sorumlusu olacaktır"dedi.

Yapılan açıklamanın ardından TKP milletvekillerinden oluşan bir heyet adına Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Serpil Güvenç, ABD'nin bölgeyi terk etmesini istedikleri mektubu ABD Büyükelçiliği görevlilerine teslim etti. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

(BC-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title