Haberler

TKDK hayvancılık ile meyve ve sebzelerin işlenmesi yatırımlarına yönelik yeni çağrı ilanı yaptı

Güncelleme:

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü'nce hayvancılık ile meyve ve sebzelerin işlenmesine yönelik yatırımları içeren IPARD II Programı 10. Başvuru Çağrı İlanı yapıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü'nce hayvancılık ile meyve ve sebzelerin işlenmesine yönelik yatırımları içeren IPARD II Programı 10. Başvuru Çağrı İlanı yapıldı.

TKDK'den yapılan açıklamaya göre, yeni çağrı ilanı ile birlikte daha çok yatırımcıya ulaşmak isteyen TKDK, paydaşlar, başvuru sahipleri ve faydalanıcıların katılımıyla online ortamda çağrı ilanının tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

TKDK İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, toplantıda yaptığı konuşmada, çağrı kapsamında hayvancılık, süt üretimi ve besicilik, işleme-pazarlamaya yönelik yatırımları, yüzde 40 ile yüzde 70 hibe oranları arasında destekleyeceklerini belirtti.

Kurşun, başvuruların son teslim tarihinin hayvancılık yatırımları için 16 Mart 2021, işleme ve pazarlamaya yönelik yatırımlar için ise 23 Mart 2021 olduğunu aktardı.

Meyve ve sebzelerin işlenmesine yönelik yatırımlarda kavurma, kurutma ve öğütmenin 10. çağrı kapsamında eklendiğini dile getiren Kurşun, şunları kaydetti:

"Meyve ve sebzelerin kurutulup pazarlanması çok önemli bir ihracat kalemi. İlimizde monokültür olarak yetişen fındığın kavrulup kurutulmasının yanı sıra özellikle Karadeniz Bölgesi'ne has pancar yapraklarının, ısırganın ve benzeri sebzelerin kurutulup paketlenmesine yönelik yatırımlar artık destek kapsamımız içerisinde yer almaktadır. Yine kivi, elma, armut gibi meyvelerin kurutulup, meyve çaylarının yapılması, paketlenerek pazarlanması dış pazar açısından potansiyeli yüksek yatırım olarak değerlendirilebilir. İlimizde kivi çayında marka değeri oluşturulabilir. Bu sektördeki bütçemiz çok yüksek. Bu kapsamda yapılacak yatırımların, yüksek ihtimalle, herhangi bir sıralamaya girmeden, projeler arasında yarışma olmadan desteklenmesi söz konusu."

Yatırımcılara yüzde 18 KDV ve gelir vergisinden muafiyet sağlanacağının altını çizen Kurşun, frigorifik araçlar, kasaları, forklift gibi makine ile ekipmanların da işleme ve pazarlama sektöründe desteklendiğine dikkati çekti.

Kurşun, fındık kırma ve naturel fındık paketleme tesislerinin öz tüketimleri kadar üretim yapmak şartıyla çatı ve duvar panelleri ile GES yatırımı yapabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Emin Serdar Kurşun Giresun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title