Haberler

Tkdk Ağrı Koordinatörlüğü'nün Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ağrı İl Koordinatörlüğü'nün tanıtım toplantısı yapıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ağrı İl Koordinatörlüğü'nün tanıtım toplantısı yapıldı.

TKDK Ağrı İl Koordinatörü Ali Haydar Yiğit, Ağrı Valiliği Brifing Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, TKDK'nın Ağrı tarımının gelişmesinde, Avrupa Birliği standartlarında yatırımların yapılmasında, sosyo-ekonomik yapının güçlenerek iş olanaklarının çoğalmasında büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Projeler çerçevesinde uygun harcamaların yüzde 50 bazı kriterlerin yerine getirilmesiyle yüzde 65'e kadar varan hibe desteği verileceğini anlatan Yiğit,

"Avrupa Birliği ve kurumumuz arasında yapılan görüşmeler neticesinde Ağrı ili için hibe desteği sağlanacak programlar et ve süt üreten işletmeler et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, yerel ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizmin geliştirilmesi olarak belirlenmiştir" dedi.

Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran da Avrupa Birliği desteklerinin kentteki tesislerin artmasına, modern bir yapıya kavuşmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Toplantı, TKDK uzmanlarının yaptığı sunumlar, soruların cevaplandırmasıyla sona erdi.

Toplantıya, Vali Vekili Mahmuthan Aslan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Muhabir: Emrah Kocabey

Yayıncı: Emine Konuk - AĞRI

Kaynak: AA / Yerel

Avrupa Birliği Ağrı Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title