Haberler

Tiyatro Oscarları' Ödüllerine Kavuştu

Türkiye'nin 'Tiyatro Oscarları' olarak bilinen 15. Direklerarası Seyirci Ödülleri Karşıyaka'da sahiplerini buldu.

Karşıyaka Belediyesi Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreni, Ege Bölgesi'nde amatör ve profesyonel tiyatrocular ile ulusal düzeyde üne kavuşan sanatçıları bir araya getirdi. Seçici Kurulun seyirci performanslarını da dikkate alarak belirlediği ödüller, 40 ayrı dalda sanatçı, yazar, yönetmen, sahne ve kostüm tasarımcısı, ışık düzencisi gibi farklı dallarda verildi. Törende tiyatroya yıllarca emek verip yaşamlarını yitiren sanatçılar da unutulmadı. Sanatçıların fotoğrafları slayt olarak sunulurken izleyiciler alkışlarla duygularını yansıtmaya çalıştı. Tiyatro dünyasının önemli isimlerini Karşıyaka'da buluşturan ödül törenine, ünlü isimler de katıldı. Aşk Yeniden dizisinin Derin Şevket'i, TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent, Kaçak Gelinler dizisi ile yıldızı parlayan başarılı oyuncu Deniz Baysal ile birlikte akademisyenler, tiyatrocular ve yazarlar katıldı.

Direklerarası Seyirci Tiyatro Ödülleri'ni bu yıl 15. kez gerçekleştirdiklerini belirten Koordinatör Ömer Özşahin "Tiyatroya gönül verenleri kutluyorum. Bizlere bu törende destek olan Karşıyaka Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar adına verilen ödülü alan Karşıyaka Belediye Başkan Danışmanı Haluk Işık da, yaptığı konuşmada Karşıyaka Belediyesi'nin 7 ayrı salonuyla sanata hizmet verdiğini, kültür- sanat hizmetleriyle öne çıktığını söyledi.

Bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu da geçtiğimiz yıl gösterdiği performans ile dört ayrı dalda ödül aldı. Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar, oyuncular Gamze Vardar ve Aksu Akpınar ile "Oyunun Oyunu" adlı oyununun sahne tasarımı ile Günnur Orhon ödül aldı. Ege Bölgesindeki il ve ilçelerinde tiyatroyu yaşatmak için zorluklar içinde mücadele verdiklerini belirten sanatçılar ödüllerini barışa adayarak, "Ülkemizde iktidar uğruna bir savaş sürüyor. Savaş yerine barışın hakim olmasını diliyoruz" diyerek açıklamalarda bulundu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ziya Gökalp Karşıyaka Türkiye Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title