Haberler

Tiyatro Her Yerde

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Çırçır Sefası' ve 'Çemberimde Gül Oya' adlı oyunlarıyla Ramazan boyunca ilçelerde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

BURSA Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Her Yerde Tiyatro' projesi kapsamında yaz boyunca sevilen oyunlarıyla ilçelerde seyircilerle buluşuyor. Şehir Tiyatrosu sanatçıları, yaza damgasını vuran oyunlarından 'Çırçır Sefası'nı Orhangazi'de, 'Çemberimde Gül Oya' adlı oyununu da Yenişehir'de sahneledi. Vatandaşların ilgiyle izlediği oyunlar, Ramazan akşamlarında ilçelerde kahkaha dolu eğlenceli anlara imza attı. Oyunları keyifle izleyen vatandaşlar, sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nu keyifle izledi ve sanatçıları başarılarından dolayı tebrik etti.

M. Gökhan Bulut tarafından uyarlanan Çırçır Sefası, Murat Liman'ın yönetmenliğinde sahnelendi. Müziklerini Ömer Göktepeliler'in yaptığı oyun, 'Mandıra Sefası' adlı Karagöz oyunun ortaoyunu uyarlaması olarak sahneye taşındı. Kavuklu'nun yanlış algılamaları ve saflığından yararlanan sözde uyanıkların neden olduğu olaylar izleyiciyi adeta kahkahaya boğdu. Geleneksel tiyatronun köy seyirlik biçimini eksen alarak, farklı tekniğe sahip metinlerden bölümlerin harmanlanmasıyla Şehir Tiyatrosu Sanatçısı Kazım Güçlü tarafından kurgulanan ve yönetilen 'Çemberimde Gül Oya' ise, seyirciyi de içine alarak keyifli bir seyir imkânı sundu. Köy seyirlik oyunlarından Çeşme Başı, Ana Kız Atışması, Kasap ve Sınır Taşı oyunları, gündelik hayatta karşılaşılan gariplikleri hiciv yoluyla aktarırken, oyunlar arası geçişler de halk müziğin bilinen türküleri ile sağlandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yenişehir Orhangazi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title