Haberler

Tiyatro Festival Yeni Oyunlarla Devam Ediyor

Nilüfer Belediyesi'nin 'Tiyatro iyidir' diyerek bu yıl ikincisini düzenlediği Tiyatro Festivali, tiyatro severlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Yıldız Kenter, Genco Erkal, Zuhal Olcay, Nurseli İdiz, Ebru Cündübeyoğlu, İlkay Saral, Can Gürzap, Mehmet Ali Nuroğlu, Emre Kınay, Mehmet Ulay, Serkan Keskin, Yavuz Bingöl, Hakan Gerçek, Ece Uslu, Ali Sunal, Bekir Aksoy, Polat Bilgin, Atılgan Gümüş, Deniz Türkali ve Serhat Tutumluer gibi birçok ünlü ve usta oyuncuyu severleriyle buluşturan festival; kentte tam da beklendiği gibi bir tiyatro iklimi yarattı..

Nilüfer Belediyesi'nin 5–27 Mart tarihleri arasında 36 oyunu, bir atölye ve bir de sergiyi kapsayan festivali; tiyatro severlerden tam not aldı. Bilet fiyatlarını 5 ve 7,5 TL olarak belirlendiği festivalde son haftaya giriliyor…

20-27 Mart arası festival oyun programı:

20 , 27 Mart Cumartesi 2010

Trak/Uludağ Stüdyo Oyuncuları & Mavi Balon Gösteri Hizmetleri

Oyuncular: Ozan Taylan,Özgür Ökten, Tuba Kaya, Kerem Başbuğ, Kezban Ökten

Saat:20.00

Yer: 20 Mart -Konak Kültür Evi 27 Mart - Görükle Çek Kültür Merkezi

Konu: "Gökyüzündeki mucizelerin imzası belli.. Ya yeryüzündekileri?!?

İnsan hayatı üzerinde mucizeler yaratan üç şey, bu oyunda üç görünmez karakter olarak başrolü paylaşıyorlar: Sevgi, Dostluk ve Tiyatro..."-Bir kıpırdayabilsem"

20 Mart Cumartesi 2010

Ay Tedirginliği/Tiyatro Duru

Oyuncular: Sezin Akbaşoğulları, Bekir Aksoy

Saat:20.00

Yer:Görükle Çek Kültür Merkezi

Konu: 2001 yılında Afife Ödülleri'nde Özen Yula'ya Cevat Fehmi Başkut Yılın En Başarılı Oyun Yazarı ödülünü kazandıran Ay Tedirginliği, ılık bir bahar gecesi karşılaşan ve kopamayacakları bir oyuna giren bir kadınla bir adamın sırlarla örülü geçmişlerini ve hayatlarının kesişmesini konu ediniyor.

21 Mart Pazar 2010

Peer Gynt/Tiyatro Oyunbaz

Saat:20.00

Yer:Görükle Çek Kültür Merkezi

Konu: Oyun, iki perde, bir ömür... Henrik İbsen 1867'de 19. yüzyılın en büyük oyunlarından biri kabul edilen Peer Gynt'ü yazdı. Hegel tarafından yayımlanan yapıt büyük yankı uyandırdı. Oportünist kahramanı Peer ile bu oyun, gerçekleri 'ne pahasına olursa olsun' görmezden gelerek tüm sevdiklerinin ve sonunda kendisinin yıkımına sebep olan bir adamın düş ile gerçek arasında mekik dokuyan dramıydı. İbsen, küçük burjuva fırsatçılığından nefret ettiğini bu oyununda keskin çizgilerle gösteriyordu.

21 Mart Pazar 2010

Uçurtmanın Kuyruğu/Savaş Dinçel Sahnesi

Oyuncular: İlker Ayrık, Aykut Taşkın

Saat:20.00

Yer:Uğur Mumcu Sahnesi

Konu: Zaman az gitmiş uz gitmiş dere tepe düz gitmiş, çocuk büyümüş kocaman olmuş. Ama "başkasının" ona giydirdiği giysinin içinde hapis kalmış ruhu. Kendini kendi kendine mahkûm etmiş de ne yaşayacak gücü ne ölecek cesareti bulamamış. Hayatta hiç bir şeyi kendi iradesi ile yapamamış. Başladığı ve bitirdiği tek şey olan intihar mektubu sol göğsününn üstündeki cebinde dururken. Kapı çalmış.

21 Mart Pazar 2010

Yaratıcı Drama Atölyesi/Nalan Olgun

Oyuncular: İlker Ayrık, Aykut Taşkın

Saat: 10:00, 17:00

Yer: Konak Kültür Evi

Konu: Yaratıcı drama, düşünen, sorgulayan, kendini tanıyan, ifade eden, duyarlı bireyler adına sanatın tüm dallarıyla disiplinler arası ilişki içinde olan bir yöntemdir. Bir başka deyişle; yaratıcı drama, farkındalıktır. Atölye çalışması, güvenle ve uyumla birlikte olmak, once "ben", sonar "biz" kavramlarının içini doldurmak amacıyla planlamıştır.

22 Mart Pazartesi 2010

Marx'ın Dönüşü/Dostlar Tiyatrosu

Oyuncu: Genco Erkal

Saat: 20.00

Yer: Fethiye Kültür Merkezi

Konu: Küresel piyasalardaki gelişmelere paralel olarak, kapitalizmin tarihsel gelişimi ve temel tezlerine yönelik eleştirileriyle düşünce tarihinde yer edinen Karl Marx'da yeniden keşfediliyor. "MARX'ın DÖNÜŞÜ" oyunu, MARX'ın 19. Yüzyılda getirdiği kapitalizmin eleştirisinin günümüzde de temelde hala geçerli olduğunu gösteriyor. 19. Yüzyılda Londra Soho'da yaşayan MARX, "MARX'ın DÖNÜŞÜ" oyununda günümüz New York Soho'dadır. İçinde yaşadığımız dönemin ve MARX'ın yaşadığı dönemin

birbiri içine geçecek şekilde yazıldığı oyunla o zamanları aydınlatmanın yanı sıra bugünlere ve bizim bulunduğumuz yere ışık tutmak amaçlanıyor.

22 Mart Pazartesi 2010

Üretim Çılgınlığı/Nilüfer Kent Konseyi Gösteri Topluluğu

Saat:20.00

Yer: Konak Kültür Evi

Konu: Tartışmalı Oyun

Büyümek için büyümek kanser hücresinin ideolojisidir. İnsanoğlu hüküm sürmeye başladığından bu yana dünya çok değişti. Bize hızla tükettiren nedir? Bu yolun sonu nereye çıkar? Başka bir dünya mümkün mü? Nasıl bir dünya mümkün? Biraz sorgulama, belki biraz anlama ve bol bol taşlama.

22 Mart Pazartesi 2010

Koleksiyoncu/Nilüfer Sanat

Oyuncular: Polat Bilgin , Selin İşcan

Saat: 20.00

Yer: Uğur Mumcu Sahnesi

Konu: Daha önce Mark Healy'nin uyarlaması ile 2008 yılında Londra'da sahnelenen ve büyük ilgi gören "Koleksiyoncu" adlı oyun. Bursalı gazeteci Tayfun Timoçin tarafından Türkçeye çevrildi.

23 Mart Çarşamba 2010

Kod Adı Keklik/AST

Saat: 20.00

Yer: Uğur Mumcu Sahnesi

Konu:Mürsel Yaylalı'nın yazdığı "Kod Adı: Keklik" adlı oyun; Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde olan hayali bir Afrika ülkesinde geçmektedir. Bu ülke; geleneksel yapısını ve feodal kalıntılarını korumaya çalışırken, hızla batılılaşmanın, medenileşmenin ve modernleşmenin taşıdığı sorunlarla boğuşmaktadır.

24 Mart Salı 2010

Bomba/Tiyatro Krek

Oyuncular: Bartu Küçükçağlayan, Batur Belirdi, Bülent Emin Yarar, Canan Ergüder

Saat:19.00, 20.00 , 21.00

Yer: Uğur Mumcu Sahnesi

Konu: 15 dakikanız var ise bomba patladığında orada olun. Krek Tiyatro topluluğu seyirciye yepyeni bir deneyim sunuyor. Berkun Oya'dan yeni oyun BOMBA...

Not: Oyunumuz 15 dakikadır.

24 Mart Çarşamba 2010

Çalıkuşu/Tiyatro Kedi

Oyuncular: Ebru Cündübeyoğlu, Elif Çakman, Dilek Aba, Atılgan Gümüş, Dilek Türker, Deniz Türkali Tarık Papuççuoğlu, Mehmet Ulay Özlem Çakar, Abdül Süsler, Erez Ergin Köse, Sanem İşler

Saat: 20.00

Yer: Fethiye Kültür Merkezi

Konu:ÇALIKUŞU şimdi, bambaşka bir yorumla Tiyatro Kedi'de sahneleniyor. Tiyatro Kedi'nin, Çalıkuşu yorumunda sahnede aynı anda üç farklı Feride'yi canlandıran Ebru Cündübeyoğlu, Elif Çakman ve Dilek Aba'yı; 1920'lerde bir kadının İstanbul'dan Anadolu'ya uzanan mücadele dolu yaşamındaki evrelerini ve Feride'lerin kimliğinde Türk kadınına yansımasını izliyoruz.

25 Mart Perşembe 2010

Resmi Geçit/Semaver Kumpanya

Oyuncular: Nadir Sarıbacak, Öyküm Elif Erdoğan

Saat: 20.00

Yer: Görükle Çek Kültür Merkezi

Konu: Resm-i Geçit; dört duvar arasında sıkışıp kalmış iki kardeşin dışarıdaki yaşamın gerçekliğinden uzakta sürdürdükleri hayatlarının birdenbire nasıl değiştiğini çarpıcı bir dille anlatıyor. Hayat onlar için bir oda, bir pencere ve pencereden gördükleri meydandan ibarettir. Aris kağıttan gemilerle savaşçılık oynarken, ablası Zoi tüm dikkatini örgüsüne vermektedir. Söylemekten bile çekindikleri hayalleriyle yaşarlar. Ancak bir odanın içinde kilitli kalmak onları bu dış yaşamdan uzak tutamayacak, masumların tarafında olmak bir bedel ödememelerini engelleyemeyecektir! Bir resmi geçit duyumuyla heyecanlanan Aris ve Zoi uzun zamandır yapmadıkları bir şeyi yaparlar; birbirlerine içlerini, hayallerini açarlar... Ülkede hüküm süren baskı rejimi, hiçbir şeyden haberdar olmayan iki kardeşi, küçücük bir pencereden, gözlerinden yakalar. Yaşam normal bir şekilde devam ediyormuş gibi görünürken, insanlar insanları öldürür ve önü alınamayan şiddet büyür büyür büyür…"

26 Mart Cuma 2010

Medya Maymunları/Talimhane Tiyatrosu

Oyuncular: Ali Sunal, Ece Uslu, Somer Karvan

Saat: 20.00 Görükle Çek Kültür Merkezi

Konu: Prestijli bir banka için çalışan Ahmet ve Aslı, ünlü televizyon yıldızı Mesut'la buluşup ona özel müşterileri için verecekleri bir yemeğe katılması karşılığında inanılmaz bir para teklifinde bulunurlar. Lüks bir otel odasında, paranın büyüklüğünden ve sonu gelmeyen iltifatlardan etkilenen Mesut teklifi kabul eder. Gerçekte, bambaşka bir teklif yapılmaktadır. Haber özgürlüğü mü? Özel hayat mı?

Basın özgürlüğü özel yaşamı taciz etmekten mi geçiyor? Neden bu haberleri seyretmekten büyük bir zevk alıyoruz? Yozlaşmış basın ve yozlaşmış toplum el ele verip bunu nasıl meşru bir eğlenceye dönüştürüyor? Medyanın halkı ve "sanatçıları" maymun edişini sergileyen usta bir güldürü.

27 Mart Cumartesi 2010

Evliliğe Gelince /Tiyatro Diyalog

Oyuncular: Can Gürzap, Nurseli İdiz, Burcu Gül Kazbek, Yağız Tanlı

Saat: 20.00

Yer: Fethiye Kültür Merkezi

Konu: Kadın erkek ilişkileri yüzyıllardır sanat eserlerine konu olmuştur. Evlilik kurumunun sorunları bu eserlerde irdelenmistir. Ancak pek azı bu konuya hem kadının hem de erkeğin gözünden bakıp objektif bir duruş sergilemiştir. Evliliğe Gelinceee! bu zoru gerçekleştirmiş çok katmanlı bir komedidir. Paul erkeklere Content da kadınlara, kadın – erkek ilişkileri üzerine konferanslar veren iki akademisyendir. Mutlu ve huzurlu bir hayatları vardır. Dostları, ünlü bir yazar olan Nils Delville ve kızı Katrin'i evlerinde konuk etmeye hazırlanmaktadırlar. Katrin gelir. O, çirkin ve sıska bir cocuk olarak bıraktıkları kız değil, uzun boylu, her yerinden sağlık fışkıran İsveçli bir ilahedir. Katrin'in eve gelişiyle yoğun bir tek eşlilik hesaplaşması başlar.

27 Mart Cumartesi 2010

Trak/Uludağ Stüdyo Oyuncuları & Mavi Balon Gösteri Hizmetleri

Oyuncular: Ozan Taylan, Özgür Ökten, Tuba Kaya, Kerem Başbuğ, Kezban Ökten

Saat: 20.00 Görükle Çek Kültür Merkezi

Konu: "Gökyüzündeki mucizelerin imzası belli.. Ya yeryüzündekiler?!?

İnsan hayatı üzerinde mucizeler yaratan üç şey, bu oyunda üç görünmez karakter olarak başrolü paylaşıyorlar: Sevgi, Dostluk ve Tiyatro..."-Bir kıpırdayabilsem"

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

BAYRAM MESAJLARI RESİMLİ 2024 | Ramazan Bayramı Sözleri ve Mesajları! En güzel, Dualı, Anlamlı, Kısa Bayram Mesajları… Bayramda yağmur yağacak mı? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller bayramda hava nasıl? Ramazan Bayramı 1.2.3. gün hava durumu! Samsun bayram namazı saat kaçta 2024? Samsun bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Kayseri bayram namazı saat kaçta 2024? Kayseri bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Manisa bayram namazı saat kaçta 2024? Manisa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Kocaeli bayram namazı saat kaçta 2024? Kocaeli bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Şanlıurfa bayram namazı saat kaçta 2024? Şanlıurfa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Konya bayram namazı saat kaçta 2024? Konya bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Bursa bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı İzmir bayram namazı saat kaçta 2024? İzmir bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı Ankara bayram namazı saat kaçta 2024? Ankara bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı İstanbul bayram namazı saat kaçta 2024? İstanbul bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 9-10 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 9-10 Nisan BAYRAMDA HAVA DURUMU nasıl olacak? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title