Haberler

Tiyatro Dolu Günler Başlıyor

Adana'da Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 17'incisi düzenlenen 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde yarın başlıyor.

Adana'da Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 17'incisi düzenlenen 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde yarın başlıyor. Festivalde, 8'i yabancı ve 16'sı yerli, toplam 24 oyun sahnelenecek. Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Onur Ödülü ise usta oyuncu Cihan Ünal'a verilecek.

Merhum işadamı Sakıp Sabancı'nın emaneti olarak gelenekselleşen festival, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde perdelerini açacak. Toplam bir ay sürecek festivalde, çok sayıda yerli ve yabancı oyun sahnelenecek. Biletleri günler öncesinden tükenen festival, Adana Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 'Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş' oyunuyla başlayacak.

ÖNEMLİ OYUNLAR SAHNELENİYOR

Bu yıl festivalde, Amerika Birleşik Devletleri'nden Summer Nite Theatre 'Marat / Sade', Çin'den Shangai Dramatic Arts Center 'Köpeğin Yüzü', Fransa'dan Demons Et Merveilles 'Lulu'nun Beyaz Gecesi', Portekiz'den Espetáculo da 'Dobrar 'Göda', Makedonya'dan Üsküp Türk Tiyatrosu 'Bir Yaz Gecesi Rüyası', Yunanistan Ulusal Tiyatrosu 'Pasta' ve Ukrayna'dan Kiev Modern Bale Tiyatrosu 'Carmen TV' oyunlarını sahneleyecek. Türkiye'den ise İstanbul Devlet Tiyatrosu 'Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş', Trabzon Devlet Tiyatrosu 'Rulet', Sivas Devlet Tiyatrosu 'Kanlı Düğün', Ankara Sanat Tiyatrosu 'Halktan Biri' ve 'Tesadüfen Kadın Elizabeth', Semaver Kumpanya 'Kuşlar' ve 'Veriler', Tiyatro Adam 'Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı', İkinci Kat Tiyatrosu 'Fü', Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu 'Kafesten Bir Kuş Uçtu' ve Pürtelaş Tiyatrosu da 'Savaş' oyunuyla seyirciyle buluşacak.

GENÇLER DE SAHNEDE

Bugüne dek 16 yılda 40 farklı ülkeden 79 yabancı tiyatro grubu, yerli ve yabancı 5 binden fazla sanatçıyı ağırlayan festivalde oyunlar, Adana Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde ve İstanbul'da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde seyirciyle buluşacak. Festival boyunca dans, oyun yazma, görme engelliler için okuma tiyatrosu, çocuklarla maske yapımı ve kukla yapımı konularında atölye çalışmaları da düzenlenecek. Festivalin bu yıla özel açık hava gösterisi de 'Transition' ise 10 Nisan'da dünyaca ünlü Alman Panopticum ekibince sergilenecek. Genç tiyatroculara destek veren festivalde, Kulis Sanat Tiyatrosu 'Köprüdeki Adam', Seyyar Tiyatro 'Tehlikeli Oyunlar', Ters Ağaç Kukla Tiyatrosu 'Son İncir', Ray Tiyatro 'Pencere' ve Tiyatro Evi 'Çirkin' oyunlarıyla Adana Devlet Tiyatrosu Fuaye Genç Sahne'de seyirciye seslenecek.

ÖDÜL CİHAN ÜNAL'A VERİLECEK

Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen 'Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü' bu yıl ünlü oyuncu Cihan Ünal'a verilecek. Bugüne kadar Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alan sanatçılar şöyle: Cüneyt Gökçer (2005), Macide Tanır (2006), Bozkurt Kuruç (2007), Yıldız Kenter (2008), Genco Erkal (2009), Müşfik Kenter (2010), Gülriz Sururi (2011), Haldun Dormen (2012), Rutkay Aziz (2013), Prof. Zeliha Berksoy (2014). - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakıp Sabancı Cihan Ünal İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title