Haberler

Titanik'in Batışında Yeni İddia: Perçin Çivileri

Buzdağına Çarptıktan Sonra 25 Nisan 1912'de Okyanusun Sularına Gömülen Titanik Yolcu Gemisinin Batma Nedeni Uzmanların Kafasını Hala Meşgul Ediyor.zmanlar, O Dönemde "Batması İmkansız" Olarak Gösterilen Dev Geminin, Buzdağına Çarptıktan Sadece Birkaç Saat Sonra Batma Nedeninin, Perçin Çivilerinin Sağlam Olmamasına Bağlı Olabileceği Görüşünü Ortaya Attı.

Buzdağına çarptıktan sonra 25 Nisan 1912'de okyanusun sularına gömülen Titanik yolcu gemisinin batma nedeni uzmanların kafasını hala meşgul ediyor.zmanlar, o dönemde ''batması imkansız'' olarak gösterilen dev geminin, buzdağına çarptıktan sadece birkaç saat sonra batma nedeninin, perçin çivilerinin sağlam olmamasına bağlı olabileceği görüşünü ortaya attı.

Amerikalı bilim adamı Timothy Foecke, 19 Eylülde Discovery Channel'da yayımlanan bir belgeselde görüşlerini anlattı.

Jennifer Hooper McCarty ile birlikte çalışan Foecke, perçin çivileriyle ilgili bir deneyden söz ederek, bu çivilerin orijinalleri ile buzdağına çarpmadan sonraki halinin kıyaslandığı bu deneyin, çivilerin yeterince sağlam olmadığını düşündürdüğünü ifade etti.

Timothy Foecke, ''Perçin çivilerinin büyük bölümü dökme demirdendi, saf demir ve bugünkü cam telinin atası olan bir başka maddenin dengeli olmayan bir karışımını içeriyordu. Bu çivilerin, o dönemde piyasanın en kaliteli çivileri olduğunu varsayarsak, o zaman kaç tona dayanıklı olduklarını ölçtük ve sadece 4 tona dayandıklarını gördük'' dedi.

Foecke, Olimpik ve Titanik adlı gemileri inşa eden Harland ve Wolff'un, ''perçin çivilerinin yeterince sağlam olmadığını bilecek imkanlara sahip olmadıklarını'' söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title