Haberler

Titanic İstanbul'a Demir Attı

Şirketlerin Yatırımlarını Ertelediği Krizde, İki Yeni Titanic Şehir Oteli Açan Aygün Şirketler Grubu, İtalyan Restoran Zinciri Vapiano'yu da Türkiye'ye Yayacak.

Şirketlerin yatırımlarını ertelediği krizde, biri İstanbul Talimhane, diğeri Bakırköy’de iki yeni Titanic şehir oteli açan Aygün Şirketler Grubu, İtalyan restoran zinciri Vapiano’yu da Türkiye’ye yayacak.

BUZDAĞINA çarparak batan efsanevi gemi Titanic adıyla oteller zinciri kuran gurbetçi işadamı Mehmet Aygün, oteller zincirine krizde iki yeni halka ekliyor. İstanbul’daki üçüncü otelini İstanbul Talimhane’de Titanic City adıyla açan Aygün, bu otel için 40 milyon Euro’luk yatırım yaptı. 15 Şubat’ta Bakırköy’deki Titanic Port şehir otelini de açmaya hazırlanan Mehmet Aygün, İtalyan restoran zinciri Vapiano’nun Türkiye haklarını da aldı.

40 milyon Euro yatırım

Aygün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Taksim Talimhane’deki oteli bir yıllık yapım süresinin ardından bir hafta önce açtıklarını belirterek, "Otel için 40 milyon Euro yatırım yaptık. Açılış krize denk gelmesine karşın şimdiden yüzde 80’lik doluluk oranlarına ulaştık. Kriz nedeniyle fiyatlarda yüzde 20’lik oynama dışında, sezonu dolu geçirebileceğimizi öngörüyoruz. İlk yıl için de ciro hedefimiz 7 milyon Euro" dedi.

Antalya’da Titanic gemisi şeklinde resort otelleri bulunduğunu da hatırlatan Aygün, "İstanbul’daki otellerle beraber otel sayımız beşe çıktı. Bakırköy’de açılacak olan Titanic Port için de 40 milyon Euro’luk yatırım yaptık. Almanya Berlin’deki otel projemizi ise kriz nedeniyle beklemeye aldık. Anadolu’nun çeşitli illerinde otel açma planlarımız var. Krizde biraz beklemeye aldık ama en kısa sürede start vereceğiz" diye konuştu.

Yeni istihdam

Grup olarak 2 bin kişiye istihdam sağladıklarını dile getiren Aygün, 80 milyon Euro yatırımla yeni açtıkları otellerde 400 kişiye daha istihdam yaratacaklarını kaydetti. Aygün, "Otelleri Titanic ismiyle zincirleştirdik. Antalya’dakinin gemi görüntüsü yanında diğer otellerin iç mekanlarında da gemilerin farklı malzemeleri serpiştirilecek" dedi. Grup olarak 2008 yılında 80 milyon Euro’luk ciro yaptıkları bilgisini de veren Aygün, 2009 yılı için hedeflerinin ise 100 milyon Euro olduğunu aktardı.

Küçük yaşta gittiği Almanya’da restoran sektöründe büyüdüğünü ve Türk mutfağından seçmeler sunan Hasır restoran sayısını sekize çıkardığını kaydeden Aygün Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Aygün, Türkiye’de İtalyan restoran zinciri Vapiano’yla da yiyecek sektörüne girdiklerini açıkladı. Aygün, "Türkiye’ye giren ve Bağdat Caddesi’nde tek şubesi olan İtalyan zinciri Vapiano’yu franchise olarak aldık. Dünyada 90 ülkede bulunan zinciri, 1.5 milyon Euro’ya satın aldık. Üç şubesini daha açacağız" diye konuştu.

Almanlar birinci olur

’HER Şey Dahil’ sisteminin Türkiye’nin sigortası olduğunu da kaydeden Mehmet Aygün, "Yiyecek kalitesi, otel yapısıyla Türkiye bu krizden o kadar etkilenmez. Avrupalı turistin ağırlığı 2009’da da değişmez. Rusların bu sayıyı geçmesi kısa vadede zor. Alman turistler yine birinci olur.

Almanya’da restoran açtı yatırımını Türkiye’ye taşıdı

GİRESUNLU olan Mehmet Aygün, altı çocuklu bir aileden geliyor. Küçük yaşta babasını kaybeden Aygün, annesi ve altı kardeşine bakmak için küçük yaşta çalışmaya başlamış. Bir taraftan okumuş bir taraftan da bakkal dükkanı işletmiş. Liseyi bitirdiği yıl dayısının yanına Almanya’ya gitti. Küçük bir restoranda garsonlukla işe başlayan Mehmet Aygün, kısa süre içerisinde tüm kardeşlerini Almanya’ya aldırmış. Altı kardeş 1977’de ilk restoranlarını Berlin’de Hasır Restoran adıyla açtılar. Daha sonra Türkiye’de otelcilik sektörüne giren Aygün, ilk otelini Antalya’da Titanic adıyla açtı. Grubun, bu isimle otelcilik yatırımları sürüyor.

Futbolla Antalya’da turizmi 12 aya yayıyoruz

TİTANİC oteller zincirini bünyesinde bulunduran Aygün Şirketler Grubu’nun Başkanı Mehmet Aygün, Antalya’daki otellerini futbol turizmiyle 12 ay dolu tuttuklarını da aktararak, şöyle konuştu: "Antalya’da turizmin 12 aya yayılması konuşuluyorsa futbol kulüpleri gibi alternatifler yaratılmalı. Şu anda otelimizde sekiz takım kamp yapıyor. Yaz için de ön rezervasyonları almaya başladık. Şu anda iyi görünüyor. Fiyatlarımıza da yüzde 20 zam yaptık. Titanic oteller zinciri olarak 2009 sezonunu da iyi geçireceğiz. Krizi yok sayamayız ama bunu nasıl atlatırız diye bakıyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title