Haberler

Tiskon 2007 Hazırlıkları

Makina Mühendisleri Odası (Mmo), İlkini 2005 Yılında Samsun'da Düzenlediği "2. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalatı Sanayi Kongre ve Sergisi"ni (Tiskon 2007) Yine Samsun'da 19 Mayıs Üniversitesi'nde 19-20 Ekim 2007 Tarihlerinde Gerçekleştirecek.

Makina Mühendisleri Odası (MMO), İlkini 2005 yılında Samsun'da düzenlediği "2. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalatı Sanayi Kongre ve Sergisi"ni (TİSKON 2007) yine Samsun'da 19 Mayıs Üniversitesi'nde 19-20 Ekim 2007 tarihlerinde gerçekleştirecek.

MMO Samsun Şubesi, TİSKON 2007 kapsamında İstanbul ve Ankara'da ziyaretler gerçekleştirdi. MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, Başkan Yardımcısı Bayram Karasu ve TİSKON 2007 Kongre Sekreteri Burak Mısırlıoğlu'nun katıldığı gezide Ankara'da Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS), Tüm Medikal Dernekler Federasyonu (TÜMDEF), Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi

Başkanlığı (TİKA), İstanbul'da Alpinendo Tıbbi Alet, Cihaz ve Endeskopi Sistemleri, Global Tıbbi Aletler Ltd.Şti., Çağın Optik Ltd.Şti. ve Bıçakçılar Tıbbi Cihazlar San. ve Tic. A.Ş. firmaları ile Medikal Teknik Dergisi ziyaret edildi.

Ziyaretlerde, 19 -20 Ekim 2007 tarihlerinde düzenlenecek olan 2. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalatı Sanayi Kongre ve Sergisi'nin içeriği hakkında bilgi veren Bayram Karasu, Türkiye'de kullanılan tıbbi cihazların yüzde 96'sının ithalat yoluyla karşılandığını belirterek, yerli sermayenin bu sektörde üretime başlaması ile ciddi pazar payı elde edeceğini kaydetti. 2. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalatı Sanayi Kongre ve Sergisi'nin Türk tıp sektörü, sanayiciler ve akademisyenler için büyük bir kazanç olacağını belirten

Karasu, düzenlenen ilk kongre ile bazı iş adamlarının tıbbi cihaz üretimine başladığını ifade etti.

(SAM-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title