Haberler

Tire'de Festival Heyecanı

İzmir'in Tire ilçesinde, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivali, 21-22 Nisan'da yapılacak.

İzmir'in Tire ilçesinde, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivali, 21-22 Nisan'da yapılacak.

Tire Kaymakamlığı himayesinde, Tire Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenecek olan Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivali hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

Tire Gölet Mesire Alanı'nda 21 Nisan'da açılışı yapılacak festivalde, Tireli üreticiler, ürettikleri yöresel ürünler için stantlar açacak. Tire'de iki gün sürecek festivalde geleneksel lezzetlerin ikramlarından, halk oyunları ekiplerinin gösterilerine ve yerel sanatçıların sahne performanslarına kadar pek çok etkinlik olacak.

Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, festivalle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyeli bulunduğunu belirterek, "Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz festivalle Tire'nin tarımsal ve yöresel ürünlerini görücüye çıkarıyoruz. Amacımız belediyemiz ve tarımsal kuruluşlarımızla tarımsal potansiyelimizi ortaya çıkarmak ve Tire'yi festivaller kenti yaparak tanıtımına katkıda bulunmak." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İzmir Tire Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title