Haberler

Tire'de Doğru Isınma ve Isıtma Semineri

Tire'de Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen Seminerde, Apartman Yöneticilerine ve Kalorifer Ateşçilerine Doğru Isınma ve Isıtma Teknikleri Konularında Çeşitli Bilgiler Verildi.

Tire'de Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen seminerde, apartman yöneticilerine ve kalorifer ateşçilerine doğru ısınma ve ısıtma teknikleri konularında çeşitli bilgiler verildi. Tire Belediyesi Seha Gidel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere çok sayıda apartman yöneticisi ile resmi kurumlarda görev yapan kalorifer ateşçileri katıldı.

EKONOMİK TERCİHLER ÖNEMLİ Seminerin açılış konuşmasını yapan Tire Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Çapkınoğlu, belediyenin özellikle hava kirliliğinin önlenmesi konusunda büyük bir uğraş verdiğini , ancak halktan yeterli desteği göremediğini söyledi. Çapkınoğlu doğalgazın Tire'de sanayi alanında kullanılmaya başlandığına dikkat çekerek " Çok yakında Tire merkezde de doğalgaz kullanılmaya başlanacak.Fakat ekonomik nedenlerden dolayı doğalgaz cazibesini yitirebilir ve bu gün doğalgazı tercih edenler beş yıl sonra tekrar kömüre dönebilir. Vatandaşın ekonomik tercihi önemli.Düzenlediğimiz seminer tamamen eğitim amaçlı.Temiz bir Tire için hep beraber çalışacağımıza inanıyorum." Şeklinde konuştu. Tire belediyesi adına yasal uygulamalar hakkında bilgiler veren Cüneyt Yıldız ise, belediyenin uyarma ve denetleme görevini eksiksiz yerine getirdiğini ifade ederek, " Belediye meclisimiz merkezi sistemle ısınan apartmanlara, 2008 yılı Eylül ayına kadar hava kirliliğini önlemek amacıyla sulu baca ve filtre taktırmaları konusunda süre tanıdı. Bunun yanında yeni yapılan binalara ise bu konuda yükümlülüklerini yerine getirmezse kesinlikle oturma ruhsatı vermiyoruz." Dedi.

EĞİTİCİ BİLGİLER VERİLDİ Seminerin ikinci bölümünde ise, makine mühendisi Muharrem Önder, kalorifer ateşçilerine hava kirliliğinin azaltılması ve ısı ekonomisinin sağlanması konusunda barkovizyon gösterisi eşliğinde eğitici ve öğretici bilgiler verdi. Önder, kalorifer kazanlarının yakımı ve bakımının son derece önemli olduğunu belirterek, "Kışın konuşulması gereken bu konuyu bu sıcakta konuşuyoruz. Ama faydasını kış aylarında göreceksiniz."Diye konuştu.Seminerin ana başlıkları ise, güvenlik, enerji ekonomisi ve çevre korunması olarak belirlendi.Seminere katılan kalorifer ateşçilerine sertifikaları da yetkililerce dağıtıldı.

(FŞ-Mİ- (FŞ-Mİ-) 09.06.2008 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title