Haberler

Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Alt Yapı Çalışmaları Son Şeklini Aldı

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Alt Yapı Çalışmalarının Son Şeklini Aldığını Belirterek, "Mayıs Ayının Sonuna Kadar Yataklı Hasta Kabul Etmeye Başlayacağız." Dedi.

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin alt yapı çalışmalarının son şeklini aldığını belirterek, "Mayıs ayının sonuna kadar yataklı hasta kabul etmeye başlayacağız." dedi.

Rektörlük kampüs alanında uzun süredir hizmete başlayan Tıp Fakültesi'nin hizmet alanının genişletilmesi için sürdürülen alt yapı çalışmalarında son noktaya gelindiğine işaret eden Rektör Güven, "Üniversitemizin Tıp Fakültesi Hastanesi'nin alt yapı çalışmaları aşağı yukarı tamamlandı. Daha önce ayakta tedavi hizmeti veren bir birim olarak kullanıyorduk. Çok yakında artık yataklı hastalara da hizmet verebileceğimiz bir hastaneye dönüştürüyoruz. Bunun için her şey hazır. Yalnız doktor ve yardımcı sağlık personeli eksikliğimiz var. Önümüzdeki Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanacak ve yataklı hasta da kabul etmeye başlayacağız" diye konuştu.

Mayıs ayının sonunda akademik personel ilanı çıkarılacağını da belirten Güven, "Bu durum için de gerekli izinler alınmıştır. Doktorların da bizi tercih etmesi ve gelip bizimle çalışmaları için, bu sınavlarda bazı yeterlilikleri yerine getirmeleri lazım. Biz bunları ilanlara çıkacağız, onlar da müracaat edecekler. Biz de değerlendireceğiz. Üniversitelerin, ilgili fakültelerin, ilgili birimlerindeki hocalar değerlendirilip bize rapor sunulacak ve biz de o raporlar doğrultusunda öğretim üyelerimizi alıp hastanemizde görevlendireceğiz. İnşallah yakın gelecekte 140 yataklı Tıp Fakültesi Hastanemizle yataklı hasta kabul ederek, Kars'ın hizmetine sokacağız" şeklinde konuştu.

Rektör Güven, halkın da üniversiteden beklentilerinin olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz, bu beklentilerin neler olduğunun farkındayız. Üniversite olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bir yandan iyi bir eğitim, iyi bir araştırma ve diğer taraftan da üniversitemizin verdiği kamu hizmetini, etkin, etkili bir şekilde götürmeye devam ediyoruz. Halkın bizden beklentileri olduğu gibi, bizim de halktan beklentilerimiz var. Bunlar mütevazi şeyler. Buradaki öğrencilerimize misafirimiz gibi davranılmasını istiyorum. Her ne kadar buraya gelen çocuklarımız kendi gelecekleri için gelmiş olsalar bile sonuçta, ülkenin geleceği içinde buradalar. Bunun yanında üniversitemizin saygınlığının korunması ve üniversitemizin buradaki hizmetlerinin yaygınlaştırılması için de sadece öğrencilerimiz değil öğretim elamanlarımız için de iyi davranılması bizi memnun eder."

(BA-İRT-Y)

01.05.2007 17:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title