Haberler

Tinerci Ve Baliciye Ceza Gelecek

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu tiner ve bali gibi uçucu madde kullananlara 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası verilmesini öngören kanun teklifi verdi. Teklifte uçucu madde temin eden ve satanlara verilen cezaların da artırılması öngörülüyor.Serdaroğlu, "Amacımız tiner ve bali gibi madde kullananların cezalandırılmasından ziyade ıslah edilmelerinin sağlanmasıdır" dedi.

Serdaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi hakkında bilgi verdi. TCK'nın 194'ncü maddesinde, uçucu madde kullananlara herhangi bir ceza öngörülmediğini, bu maddeleri çocuklara, akıl hastalarına satan ya da temin edenlere 6 aydan bir yıla kadar hapis cezası verilmesinin öngörüldüğünü belirten Serdaroğlu, kanun teklifiyle, tiner ve bali gibi uçucu madde kullananlara da hapis cezası getirildiğini söyledi. Serdaroğlu, "Amacımız, tiner ve bali gibi madde kullananların cezalandırılmasından ziyade, ıslah edilmelerinin sağlanmasıdır. Bu tür uçucu maddeleri daha çok kimsesiz ve sokakta çalışan çocuklar kullanıyor. Bunun bir sonraki adımı, daha kuvvetli uyuşturucu kullanımıdır. Uçucu maddeler, uyuşturucu için ilk adımı oluşturmaktadır. Biz bu adımdaki çocuklarımızı ıslah edemezsek, büyüdüklerinde etrafa dehşet saçan, her türlü suça bulaşmış, her türlü suçu işleyen ve daha ağır, daha kuvvetli uyuşturucular kullanan kişiler olacaklar" dedi.

TCK'da bu tür maddeleri kullananlar hakkında ceza öngörülmediği için tiner ve bali kullanan çocuklar için herhangi bir işlem yapılamadığını söyleyen Serdaroğlu, uçucu madde kullanımının suç haline getirilerek kullananların ıslah edilmesini sağlamak istediklerini belirtti. Serdaroğlu, "Tinerci dehşeti, yine tinerci vahşeti gibi başlıklar gazetelerin değişmez haberleri olmuştur. Bu çocukların işlediği suçlar toplumumuza korku salmaktadır. Özellikle kadınlarımız, kızlarımız akşam vakti evlerine dönerken büyük korku yaşamaktadırlar. Güçlü, kuvvetli, hatta silah taşıyan emniyet mensubu ve asker kişiler bile tinercilerin saldırıları sonucu mağdur olmakta, hayatlarını kaybetmektedirler. Kanun teklifimizle bu korkuyu ortadan kaldırmaya, bu çocukların birer suç makinesi haline gelmelerini engellemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

-SATANLARIN CEZASI DA ARTIRILIYOR-

Kanun teklifinde ise sağlık için tehlikeli ve uçucu maddeleri kullanan kişilerin altı aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor. Teklife göre, bu tür maddeleri kullanan kişi hakkında tedaviye ve tedaviden sonra bir yılı geçmemek üzere denetimli serbestlik tedbiri uygulanacak. Uçucu maddeleri çocuklara, akıl hastalarına veya bu maddeleri kullananlara veren veya tüketimine sunan kişiler de bir yıldan iki yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title