Haberler

    Timuçin Şahin Trio

    Timuçin Şahin Trio, Akbank Sanat'ta müzikseverleri bekliyor.

    Timuçin Şahin Trio, Akbank Sanat'ta müzikseverleri bekliyor.

    Gitar stili ve bestelerinin özgünlüğüyle dinleyicinin müzikal algısına farklı bir boyut getiren Timuçin Şahin, Hollanda'da başlayan müzikal serüvenini New York'ta devam ettirmekte. Amsterdam Konservatuvarı ve Manhattan School of Music'te eğitimini tamamlayan sanatçı "Dutch Jazz Competition" birinciliği yanında "Jur Naessens Muziek Prijs" ve Deloitte Jazz Award ödüllerini kazandı.

    Timuçin Şahin, Greg Osby, Randy Brecker, Mike Manierie, Robin Eubanks gibi günümüz cazının önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiği konserler ile çağdaş müziğin önemli bir figürü haline geldi. Sanatçının dünya cazında edindiği özel yeri, 4. albümü "Bafa" ile bambaşka bir boyuta taşınırken All About Jazz Dergisi'nden Raul d'Gama Rose, "Gitar-saksofon literatüründe, Ornette Coleman ve Pat Metheny'nin "harmelodic" düellolari ile en yüksekte tuttuğu çıtayı Bafa ile belki de ilk kez Timuçin Şahin geçti' demekteydi.

    Şahin'in 7 telli perdesiz ve 6 telli perdeli çift saplı gitarını sanki tek enstrüman gibi kullandığı son albümü "Inherence", Amerika  ve Avrupa müzik otoritelerinin beğenisini kazanırken Downbeat dergisinde "Derin, ulvi hissiyatlar barındıran, aynı zamanda serebral, dokunaklı ve cesur bir albüm" yorumu yapıldı.

    Timuçin Şahin: 7 string fretless & 6 string fretted guitars & live electronics

    Josh Ginsburg: Bas Gitar

    Owen Hart Jr.: Davul

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Amsterdam New York Hollanda Akbank Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title