Haberler

Timsah Zirveye Oturdu

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam : "Liderliği Elimize Geçirdik"

SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇALIMBAY: "OYNADIĞIMIZ OYUN İYİ, AMA YEDİĞİMİZ GOLLER KÖTÜ"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Sivasspor galibiyetini ve maç fazlasıyla yakaladıkları liderliği değerlendirdi. Sağlam, "Liderliği elimize geçirdik" dedi.

Spor Toto Süper Ligi'nin 20'nci haftasında kendi saha ve seyircileri önünde Sivasspor'u mağlup eden Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, karşılaşma ve takımın son durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sağlam, "Bugün maça çıkarken, yaklaşık 90 günlük aradan sonra bıraktığımız liderliği geri almak ve küme düşme mücadelesi veren, kadrosunu güçlendiren Sivasspor'a karşı iyi bir mücadele ortaya koyup, gelecek adına herkesi umutlandırmak istiyorduk. Bugün liderlik, önemli bir karşılaşmayı geride bırakmak gibi en az on tane geçerli sebep sunabilirim bugün için. Bu karşılaşmanın öncesinde de çok kolay olmayacağını biliyorduk. İlk yarı bulduğumuz golle ikinci yarı daha rahat geçmesini başarabilirdik. Golü yedikten sonra sıkıntılı geçti ama yaptığımız oyuncu değişiklikleri katkı yaptı. Özellikle final paslarını iyi verebilseydik golü daha önce üretebilirdik. Çok zor olarak nitelendirdiğimiz, çok iyi bir ekibe karşı kazanmasını bildik ve liderliği elimize geçirdik. Bundan sonraki dönem bizim için daha zor olacak. 14 final karşılaşmamız var. Kazandığımız için çok mutluyuz. 2 gün izin verdik. Gönül rahatlığıyla izinlerini yapabilirler. Tek düşüncemiz haftaya oynayacağımız Eskişehirspor karşılaşması. Hedefimiz belli. Bir yola girdik ve dönüşümüz yok. Eksikliklerimizi görüp, gidermeye çalışarak, her geçen gün yukarıya çıkarken mutavaziliğimizi bırakmadan ligin sonuna kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Bursaspor Türkiye ligine renk katan bir takım olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

"MİLLER İYİ BİR GOLCÜ"

Kenny Miller ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Sağlam, "Miller, iyi bir golcü. Çok da iyi bir futbolcu. Takıma çok çabuk uyum sağladı. Bunda kendisinin etkisi büyük. Sonuçta Miller gol atarken arkadaşları da ona yardımcı oluyor. Takım oyuncusu. Bundan sonra da katkısı daha üst seviyeye çıkacaktır" dedi.

"DEMEK Kİ KALİTEYİ YAKALAYAMADIK"

Milli Takım kadrosuna Bursaspor'dan hiçbir futbolcunun çağırılmamasını değerlendiren Sağlam, "Ben bu konuda hep antrenörlerin tarafını tutarım. Biz de bu kararları veren insanlarız. Mutlaka seçen antrenörlerin bir beklentisi vardır. Ama bugün ligin lideri olarak Milli Takım'da oyuncularımızın olmasını isterdim. Demek ki böyle bir kaliteyi yakalayamamıyız" dedi.

Sağlam, şampiyonlukta başka takımların favori gösterilmesi ile ilgili yarından itibaren kimler gösterilebileceği yönünde yöneltiler soruya ise şu cevabı verdi: "Yine şampiyonluktaki en büyük favoriler Trabzonspor ve Fenerbahçe."

Bursasporlu futbolcu Sercan Yıldırım, "Ön plana çıkan oyuncular da vardı. Miller, Ozan İpek çok iyi performans sergilediler. Onların faydası 3 puanı getirdi. Her maçımıza farklı bakmıyoruz. Her maç bizim için önemli. Çok kapandılar bizi yıpratmaya çalıştılar ama 3 puanı almayı bildik" dedi.

Performansını değerlendiren Sercan, "Kendi performansımı yüzde yüz verim sağladığım söylenemez ama ben hocamın verdiği direktifleri uygulamaya çalıştım. Çok da olmasa sağ açıkta görev aldım. Aslında tam istediğim mevkii. Orada oynamaktan memnunum. İyi transferler oldu güçlendik. Yüzde 70'lere yakın performans sergilediğimi düşünüyorum. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum" diye konuştu.

Sercan Milli Takım'la ilgili ise şunları söyledi:

"O konuda takım olarak üzüntümüz var. Bursaspor bugün lider ama çağırılmaması büyük bir üzüntü bizim için. Onların kararı. saygı duymak lazım. Onlara da başarılar dilemek istiyoruz."

OZAN İPEK: "İSTEDİĞİMİZİ ALDIK"

Ozan İpek, "Bizim için çok önemli bir maçtı. Kazanmak istedik. Böyle geçeceğiri biliyorduk. Maç öncesi hocamız bizi çok uyardı. Çok zor bir maç oldu. Ama istediğimizi aldık. Çok iyi mücadele ettik. 3 puanı ve liderliği aldığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Performansı ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Ozan, "İlk 6-7 haftadan ben de memnun değilim. Ama bazen futbolda böyle şeyler olabiliyor. Bu haftalardan sonra kendimi toparladım ve gün geçtikçe performansımı yükseltiyorum" dedi.

RIZA ÇALIMBAY: "OYNADIĞIMIZ OYUN İYİ, AMA YEDİĞİMİZ GOLLER KÖTÜ"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Bursaspor karşısında aldıkları mağlubiyeti değerlendirdi. Çalımbay maç sonrası yapılan basın toplantısında şunları söyledi: "Biz buraya puan ve puanlar için gelmiştik. Oynadığımız oyunda 1 puanı düşünmedik. Bursaspor çok iyi bir kadroya sahip. İstikrarlı çıkışları var. Yaptıkları transferler de çok iyi. Biz de iyi oynadık. Deplasman takımının oynaması gerektiği şekilde oynadık. Çok basit goller yedik. Oynadığımız oyun iyi ama yediğimiz goller kötü. Bu golleri de yersek mağlubiyeti haketmiş oluyoruz. Oynadığımız oyunun çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Baktığımız zaman oynadığımız takımlar güçlü takımlar. Şimdi Trabzonspor ile oynayacağız. Daha kendimize göre takımla oynamadık. Zirvedeki takımlarla oynadık. Bursa da zor maçlardan biriydi. Kimse bizim kötü oynadığımızı söyleyemez. Basit goller yiyerek iyi oyunumuzu bozuyoruz. Yeni bir takımız. Onların uyumu önemli. Hazır olmayan arkadaşlarımız var. 14 maçımız var ve artık onlara bakacağız."

GROSİCKİ: "YENİLMEYİ HAK ETMEDİK"

Sivassporlu futbolcu Grosicki, "Gerçekten iyi bir maç çıkardık. Ne yazık ki böyle bir sonuç aldık. Gerçekten biz yenilmeyi hak etmedik. İyi mücadele ettik ama böyle bir sonuç ortaya çıktı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title