Haberler

    Timsah Harekatı

    Transferde son dönemece girilirken Fenerbahçe önemli bir atağa kalktı, Aziz Behich ve Harun Tekin'e teklif yapıldı.

    CELAL UMUT EREN

    Sarı-lacivertli yönetim, kadrosunu güçlendirme adına Bursaspor'un iki önemli yıldızı için resmen girişimlerde bulundu. Harun konusunda ilerleme sağlanırken Aziz Behich'in gelen teklife sıcak bakmadığı ifade edildi.

    Transfer döneminde son saatlere girilirken Fenerbahçe büyük bir atağa geçti. Sarı-lacivertliler, Bursaspor'un iki yıldızı, Aziz Behich ve Harun Tekin'i kadrosuna katmak için hamle yaptı.

    Fenerbahçe yönetimi, ligde ve Avrupa'da gelen kötü sonuçlar, Souza ile Giuliano'nun satışı ve kadrodaki ihtiyaçlar doğrultusunda sol bek için Aziz Behich, kale bölgesine de Harun Tekin için girişimlere başladı.

    İlk olarak 27 yaşındaki Aziz için PSV ve Fenerbahçe resmi tekliflerini iletti. Edinilen bilgiye göre, sarı-lacivertlilerin, Aziz için Dirar'ı takasta önerdiği öğrenildi.

    Ancak Bursaspor teknik direktörü Samet Aybaba bu teklifi kabul etmedi. Fenerbahçe'den gelen teklifte Dirar'ın maaşı konusunda yarı yarıya ödenmesi durumu öne çıktı. Yeşil-beyazlılar Dirar'ın maliyetinin nerdeyse Aziz'in maliyetine denk geleceği için bu takasa soğuk baktı. Bunun üzerine Fenerbahçe yeni teklifinde tecrübeli sol bek için 1.8 milyon euro bonservis ve 200 bin euroluk maç bonusu önerdi. Ayrıca yıldız isme de 1 milyon euroluk bir maaş verileceği iletildi.

    1.1 milyon euro

    Hollanda ekibi PSV'de ise Aziz'in Avustralya Milli Takımı'nda beraber çalıştığı antrenör Mark Van Bommel'in isteğiyle iletişim başladı. PSV'den Aziz için Bursaspor'a 1.5 milyon euroluk teklif getirildi. Aziz'e de 1.1 milyon euroluk maaş verildi. Aziz'in Fenerbahçe'nin teklifine sıcak bakmadığı PSV'ye daha yakın olduğu ifade edildi. Fenerbahçe'den bir diğer girişim de kaleci konusunda oldu. Volkan Demirel'in son dönemdeki formsuzluğu sonrası kale bölgesine takviye planını düşünen sarı-lacivertliler, Harun Tekin için de hemen devreye girdi ve ciddi yol kat ederek anlaşma zeminini yakaladı.

    Yeniden Bursaspor

    Transferde sıcak saatler yaşayan Fenerbahçe rotasını yine Bursaspor'a çevirdi. Sarı-lacivertliler, 2015-16 sezonunda da Fernandao, Şener, Ozan Tufan ve Volkan Şen için yeşil-beyazlılarla anlaşma yapmıştı. Üç sene sonra bir kez daha Bursaspor'un yıldızları Aziz Behich ve Harun Tekin hamlesiyle ilginç bir durum ortaya çıktı.

    34 maçın 31'inde oynadı

    Kaleci Harun, Süper Lig'de geçen sezonki 34 maçın 31'inde Bursaspor'un kalesini korudu. İlk olarak Fatih Terim tarafından ay-yıldızlılara davet edilen file bekçisi iki hazırlık maçında milli formayı giydi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Harun Tekin Fenerbahçe Bursaspor Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title