Haberler

Timav İho ve İhl İdarecileriyle Buluştu

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından her yıl organize edilen İmam Hatip Okulları idarecileri buluşması Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu kapsamında gerçekleştirildi.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından her yıl organize edilen İmam Hatip Okulları idarecileri buluşması Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu kapsamında gerçekleştirildi.

Konya merkez ilçelerde görev yapan İmam Hatip Ortaokulu (İHO) ve İmam Hatip Lisesi (İHL) idarecileri ile istişare ve kaynaşma amaçlı düzenlenen toplantılar Bera Otel'de yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz ve TİMAV Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda, imam hatip okullarının sorunları, çözüm önerileri ve eğitim kalitesinin artırılması konuları değerlendirildi.

Öksüz, yaptığı konuşmada, imam hatiplerin sorunlarına çözüm yolları üretmek, var olan eğitim kalitesini daha da ileriye taşıyabilmek için vakıf olarak tüm imkanları seferber etmenin gayreti içinde olduklarını, bu toplantıların da bu amaca hizmet etmek üzere planlandığını ifade etti.

Milli eğitim ve sivil toplum arasındaki bağı güçlendirmek istediklerini belirten Öksüz, şunları kaydetti:

"STKlar, milli eğitim camiası ve ilgili tüm tarafların İmam Hatipler için her türlü imkan ve şartları seferber etmesi ülkenin, milletin ve hatta insanlığın gelişimi için büyük önem arz ediyor. İmam Hatip neslinin sahip olduğu ilmi, fikri ve ahlaki değerler silsilesi ile daima milletin, devletin, ülkenin ve ümmetin ali menfaatleri doğrultusunda çalışmalar ortaya koyuyoruz. İmam Hatip nesli kendisine pek çok zulmün reva görüldüğü 28 Şubat döneminde dahi itidali elden bırakmadı. Hiçbir zaman geziciler gibi milletin ve devletin malına zarar vermeyi düşünmedi, aklını ve vicdanını birilerine ihale ederek, milletin ve ümmetin zarar göreceği oluşumlar ve faaliyetler içerisinde yer almadı."

İstişare toplantısının Medeniyet Okulu Projesi kapsamında gerçekleştirildiğini ifade eden Öksüz, katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediyesine de teşekkür etti.

Gürsoy ise Konya'nın eğitim-öğretim hedeflerini, gelişen Türkiye'ye ayak uyduracak şekilde sürekli daha ileriye taşımak istediklerini, bunun için de eğitim camiası olarak daha çok çalışmak zorunda olduklarını vurguladı.

Eksikliklerin tespit edildiği, mevcut sorunların çözüm yollarının konuşulduğu toplantıda, bu tür toplantıların devam etmesi ve daha sık bir şekilde yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mukadder Gürsoy Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title