Haberler

    Tim Cook Haykırdı: Apple Vergi Kaçırmıyor!

    Teknoloji markaları arasında gelirleri açısından lider durumda olan Apple Amerika’da vergi kaçırma suçlamasıyla karşı karşıya. ABD senatosundan gelen bu büyük suçlamanın ardından Apple’ın CEA’su Tim ...

    Teknoloji markaları arasında gelirleri açısından lider durumda olan Apple Amerika'da vergi kaçırma suçlamasıyla karşı karşıya.

    ABD senatosundan gelen bu büyük suçlamanın ardından Apple'ın CEA'su Tim Cook senato karşısında ifade verdi. Apple'ın 2012 yılında toplam 6 milyar dolar verdi ödediğinin altını çizen Tim Cook, bunun günlük 16 milyon dolara denk geldiğii ve bu yıl içinde bu rakamdan fazlasını ödeyeceklerinin altını çizdi. Apple'ın bu konuda oldukça hassas olduğunun altını çizen Tim Cook kendilerinin bir Amerikan şirketi olduğunu ve değerlerinin fazlasıyla farkında olduklarını beyan etti. ABD senatosu geçtiğimiz günlerde Apple'ı vergi kaçırmakla suçlamış ve 2011 yılı için 3.5 milyar dolar, 2012 yılı için ise 9 milyar dolar vergi kaçırdığını iddia etmişti. Bu vergilerin ödenmediğinin de İrlanda da bulunan şirketler ile kapatılmaya çalıştığını ortaya koymuştu. ABD senatosunun araştırma komisyonu ise bu bilgiler ve Apple'ın CEO'su Tim Cook'un savunmasına karşılık araştırmasını sürdürüyor. Komisyon Apple'dan iddialarla ilgili belgeleri istedi. Belgelerin tamamlanmasının ardından kısa bir değerlendirme süresi sonucunda Apple'ın vergi kaçırıp kaçırmadığı konusundaki karar tüm kamuoyuna yayınlanacak.

    & ;

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Tim Cook Apple Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title