Haberler

Tim Başkanı Satıcı: "İş Dünyası, Operasyonları Güvenli Pazara Giden Bir Yolun Adımı Olarak Algılıyor"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (Tim) Başkanı Oğuz Satıcı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın Kuzeyine Gerçekleştirdiği Operasyonda Türkiye'nin Önceliklerine Göre Hareket Edilmesi Gerektiğini Belirterek, İhracatçı İşadamları Olarak Bu Konuda Hükümetin ve Genelkurmay Başkanlığı'nın Aldığı Kararları Hep Desteklediklerini Söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyine gerçekleştirdiği operasyonda Türkiye'nin önceliklerine göre hareket edilmesi gerektiğini belirterek, ihracatçı işadamları olarak bu konuda hükümetin ve Genelkurmay Başkanlığı'nın aldığı kararları hep desteklediklerini söyledi.

Satıcı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından düzenlenen "Ulusal Turunçgil Konseyi" kokteyline katılmak üzere geldiği Adana'da, TSK'nın Irak'ın kuzeyine yönelik kara operasyonunu işadamları olarak desteklediklerini belirtti. Terörle mücadele konusunda hükümetin ve Genelkurmay Başkanlığı'nın izlediği çizgiyi yakından takip ettiklerini dile getiren Satıcı, "Bu konuda alınan kararları destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Herhangi bir şekilde ticaretin aksaması veya durması bu konunun önünde gelemez" dedi.

Satıcı, yurt içi ve yurt dışında güvenlik sorunu oluşturan önceliklerin halledilmesi gerektiğini, bu konularda önceliğin ticarette değil, ülke çıkarlarında olduğunu vurguladı. Habur Sınır Kapısı'ndaki olası olumsuz gelişmelerin işadamlarını çok fazla sıkıntıya sokmayacağını ifade eden Satıcı, "Türkiye'nin önceliklerine göre hareket edilmeli. Bu operasyondan sonra Habur olsun, diğer kapılar olsun daha iyi çalışır. Hepsi ticaret adına daha iyi hizmet verir. Yapılan operasyonları iş dünyası güvenli pazara giden bir yolun adımı olarak algılıyor. Operasyonla, Irak'ın kuzeyinde iş adamlarının yaşadığı güvenlik sorunları giderilmiş olur" diye konuştu.

(FK-MT-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title