Haberler

Tılsımlar ve Olağanüstü Eşyalar" Sergisi

Roma'da "Tılsımlar ve Olağanüstü Eşyalar" sergisiROMA (AA) - İtalya'nın başkenti Roma'da açılan "Tılsımlar ve Olağanüstü Eşyalar" sergisi ilgi görüyor.

Roma'da "Tılsımlar ve Olağanüstü Eşyalar" sergisiROMA (AA) - İtalya'nın başkenti Roma'da açılan "Tılsımlar ve Olağanüstü Eşyalar" sergisi ilgi görüyor.Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) katkısı, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği'nin işbirliği ve New East Foundation (Yeni Doğu Vakfı) girişimiyle düzenlenen "Tılsımlar ve Olağanüstü Eşyalar" sergisi, Roma'nın önemli sanat galerilerinden Cinque Lune'de geçen hafta görkemli bir şekilde açıldı.Sergide, tekke şeceresinden çömçe, sikke ve şifa taşına kadar Mevlevi tekkelerinde dervişlerin kullandığı 350 parça eser yer alıyor. Bu eserlerin yanı sıra ressam Fatma Zeynep Çilek'in tekke kültüründen esinlenerek yaptığı çağdaş sanat eseri beş tablo sergileniyor.Yeni Doğu Vakfı Başkanı Atılgan Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalde koleksiyonlarının çok daha geniş olduğunu ancak yurt dışında bulunmaları sebebiyle sınırlamaya gitmek durumunda kaldıklarını anlatarak "Bu, çeşitli tarikatların tekkelerinden toplanan 350 parçadan oluşan bir sergi. Bizim çok daha geniş bir koleksiyonumuz var ama bir son 100 yılı yurt dışına çıkarıp sergileyebildik" dedi. Batı kültürünün önemli başkentlerinden Roma'da araştırma merkezi kuracakları müjdesini de veren Bayar, "Nitelikli araştırmacı öğrenci yollamayı düşünüyoruz doktora seviyesinde. Araştırma konusu bağımsız. Sanattan ilahiyata kadar pek çok konuda Batı kültürünün temelleri üzerine araştırma yapacak insanları burslarla destekleyeceğiz" diye konuştu. 7 Kasım'a kadar gezilebilecek serginin düzenlenmesinde emeği geçenlerden İtalyan Mimar Anna Caridi de sergilerinin merak uyandırdığını söyledi. ....

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye İtalya Roma Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title