Haberler

Tillo Bilim ve Kültür Günleri Etkinlikleri Sürüyor

Siirt'te düzenlenen Tillo Bilim ve Kültür Günleri etkinlikleri sürüyor.5 gün süren etkinliklerin 3.gününde el sanatları fuarı açıldı.

Siirt'te düzenlenen Tillo Bilim ve Kültür Günleri etkinlikleri sürüyor.

5 gün süren etkinliklerin 3. gününde el sanatları fuarı açıldı. İl dışından çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen programda İbrahim Hakkı Hazretleri, İsmail Fakirullah, Sultan Memduh gibi büyük zatların türbeleri de ziyaret edildi. Akşam saat 19.30'da Tillo meydanında Suat Tokgöz ile Mehmet Mülayim tarafından Kur'an tilaveti başlayan program, Mustafa Demirci'nin ilahi dinletisiyle devam etti. Ev sahipliğini Siirt Valiliği ile Tillo Kaymakamlığı'nın düzenlediği etkinlikte emeği geçenlere plaketler verildi. Siirt Valisi Ahmet Aydın, etkinliğe katkılarından ötürü gelen davetlilere üzerinde Tillo güneş hadisesinin yer aldığı tiftikten dokunan battaniyeyi hediye etti.

20 Eylül tarihinde başlayan etkinliklerin büyük bir heyecan içinde geçtiğini belirten Vali Aydın yaptığı konuşmada, "Sevgili gönül dostları, bugün çok güzel bir günde birbirinden güzel etkinlikler yapılmaktadır. Büyük zatların peşinden gitmekten daha güzel hiçbir şey olamaz. Tillo'da yatan büyük zatlar manevi değerlerimizdir. Onların bıraktığı eserleri koruyacağımız gibi gelecek nesillere aktarmak bizim görevimizdir. Efendimizin sünnetine uyarsak yolumuzu şaşırmayacağız. Allah'a şükür 20 Eylül'de başlayan etkinlikler son derece güzel bir şekilde devam ediyor. Siirt'i nasıl geliştirebileceğimizin hesaplarını yapıyoruz" dedi.

Tillo'nun çehresini değiştirecek çok büyük projeleri hayata geçireceklerini belirten Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tillo'nun çehresini değiştiriyoruz. AB'den 9 milyonluk bir proje yaptık, bu proje ile ilçenin çehresini değiştirip dünyaya manevi anlamda tanıtacağız."

Daha sonra Vali Aydın, İlçe Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın ile Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu konuklara çiçek verdi. İbrahim Hakkı Hazretleri'nin külliyesinde güneş hadisesinin canlı olarak yayınlanacağı ifade edildi. Program, Mustafa Demirci tarafından okunan ilahi ve ney dinletisiyle sona erdi.

Programa Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Şeyh Bedrettin Aydın, il dışından çok sayıda davetli katıldı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Aydın Siirt Tillo Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title