Haberler

Tikriti ve Bender'in İdam Edilmesi

Eski Devrim Mahkemesi Başkanı Avad Ahmed El Bender ile Saddam Hüseyin'in üvey kardeşi ve eski İstihbarat Şefi Barzan El Tikriti'nin idamını izleyen Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin danışmanı Basem Ridha, mahkumların darağacına götürülürken korkuyla titrediğini belirtti.

Tikriti ve Bender'in kırmızı hapishane tulumu giydiklerini ve darağacında beklerken maskeli adamların kafalarına siyah kukuleta geçirdiklerini belirten Ridha, "Darağacına götürülürken korkuyla titriyorlardı" diye konuştu. Asıldıktan sonra Tikriti'nin başının koptuğunu belirten Ridha, "Tikriti'nin vücudu darağacının altına düşerken kafası ise bir metre ileriye düştü" diye bildirdi.

İdamın ardından olay sırasında hiçbir ihlal olmadığı ve Tikriti'ye ne olduğunun gösterilmesi için de gazetecilere infazın görüntüleri izletildi. Videoda Tikriti'nin vücudu ve bir metre kadar ileride kafası görünüyor.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title