Haberler

Tikrit: Tikritli Çocuklardan ABD Protestosu

Tikrit'te Çocuklar, Amerikan Askerleri Tarafından Bir Haftadır Kuşatma Altında Tutulan Sinya Kasabasının Tekrar Eski Günlerine Dönmesi İçin Yürüyüş Yaptı.

Tikrit'te çocuklar, Amerikan askerleri tarafından bir haftadır kuşatma altında tutulan Sinya kasabasının tekrar eski günlerine dönmesi için yürüyüş yaptı.

Teröristler olduğu gerekçesiyle Amerikan askerleri tarafından kuşatma altına alınan Tikrit'e bağlı Sinya kasabası üzerindeki kuşatmanın kaldırılması istendi. Tikrit'te bulunan Irak Çocuk Hakları Merkezi'ne kayıtlı çocuklar yürüyüş yaparak "Hürriyet isteriz", "Hürriyet nerede?", "Sinya açılsın" yazılı pankartlar taşıdı.

Irak Çocuk Hakları Merkezi Tikrit Başkanı Ali Elharbavi, bu yürüyüşle seslerini hükümete ve Amerikalılara duyurmak istediklerini belirterek "Sinya bölgesinde çocukların ne suçu var? Aldığımız bilgiye göre 12 tane çocuk ek gıda olmadığı için ölmüş. Bu çocuklar silah tutabiliyor mu ki sıkıntı çekiyor? Biz yardım yapmak istiyoruz ama ona da izin vermiyorlar. Sesimizi UNICEF duysun ve bu çocuklar için bir şey yapsın" dedi.

İnsan Hakları Tikrit Sorumlusu Fatin Abdulkadir ise, Sinya için bir şeyler yapmak istediklerini anlatarak "Ancak, elimizden sadece bu geldi. Bu yaptıklarını ne Allah ne de Peygamber kabul eder. Bütün Araplara ve din adamlarına sesleniyorum; bu insanlar için bir şey yapın" diye konuştu.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından sessizce dağılan çocuklar, eylem nedeniyle bugün okula gitmedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title