Haberler

Tika Tarafından Yenilenen Türk-Macar Dostluk Parkı Açıldı

Macaristan’ın Zigetvar kentindeki TİKA tarafından yenilenen Türk-Macar Dostluk Parkı’nın açılışı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adına Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Macaristan'ın Zigetvar kentindeki TİKA tarafından yenilenen Türk-Macar Dostluk Parkı'nın açılışı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adına Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Kanuni Sultan Süleyman ve Miklos Zrinyi'nin ölümlerinin 450'nci yıldönümü kapsamında Zigetvar'da çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirildi. Parkın açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Türkiye'de Macar halkını tarihten gelen bağlarımız nedeniyle akrabalarımız olarak biliriz. Muhteşem Süleyman döneminde sıklıkla karşı karşıya gelen Türkler ve Macarlar, Kanuni'nin vefatından sonra Habsburg dönemi ve daha sonraki dönemlerde de iyi ilişkilerini sürdürmüşlerdir. Bugün gelinen noktada Türkiye ve Macaristan ve Hırvatistan NATO üyesi ülkeler olarak dostluk ve müttefiklik temelinde yakın ilişkilerini sürdürmektedirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak, Macaristan'ın 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminde ilk tepki veren Avrupa ülkesi olduğuna vurgu yaparak, "Macaristan Hükümeti'nin Türkiye'de meydana gelen 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Hükümetimize, Türk halkına ve Türk demokrasisine verdiği destekten dolayı Hükümetimiz ve milletimiz adına teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Törende Kaynak, Ader ve Kitaroviç'in yanı sıra Osmanlı hanedan ailesinin bazı üyeleri de Kanuni Sultan Süleyman ile Macar komutan Zrinyi Miklos'un anıtına çelenk bıraktı.

Konuşma ve çelenk koyma töreninin ardından Başbakan Yardımcı Veysi Kaynak, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic'in Dostluk Parkı'nı birlikte dolaşarak, yapılan çalışma ile ilgili TİKA Başkanı Serdar Çam'dan bilgi aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysi Kaynak Hırvatistan Macaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title