Haberler

TİKA'nın Misrata'da kurduğu Fizik Tedavi Merkezi Libyalı yetkililere teslim edildi

Güncelleme:

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı tamamlanarak en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı tamamlanarak en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk- Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Libya'nın üçüncü büyük kenti Misrata'da kurulan fizik tedavi merkezinin devir-teslim törenine, Türkiye'nin Misrata Başkonsolosu Gürkan Gürmeriçliler, TİKA Libya Koordinatörü Gıyaseddin Karatepe, Misrata Belediye Başkanı Mahmud Sukutri, Libya Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Tahir Abdulaziz Süleyman ve yerel yetkililer katıldı.

TİKA Koordinatörü Karatepe, burada yaptığı açıklamada, "500 yıla dayanan Türk-Libya kardeşlik ve dostluğu, son dönemde atılan adımlar ve imzalanan antlaşmalarla stratejik iş birliği ve ortaklığa dönüşmüştür. Bu çerçevede TİKA tarafından yapım ve donanımı gerçekleştirilen Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi bu dostluğun en somut nişanesidir." dedi.

Törende konuşan Libya Sağlık Bakanlığı yetkilisi Süleyman da, "bu büyük hizmetin iki ülke arasındaki tarihi ve güçlü dostluğun çok önemli bir halkası" olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve TİKA'ya teşekkür etti.

Aylık ortalama 6 bin hasta kapasitesine sahip sağlık merkezinde, 2 bin 400 metrekare kapalı alanda, kadın, erkek, çocuk ve acil ortopedik müdahale olmak üzere 4 bölüm bulunuyor.

Merkezde, yarısı erkekler, yarısı kadınlar için olmak üzere toplam 38 tedavi bölmesi ve 2 tedavi havuzu yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Misrata Libya Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title