Haberler

TİKA'nın Lübnan'a destek projeleri devam ediyor

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'da tavukçuluk projesiyle kadınlara iş imkanı sağladı.

TİKA Beyrut Ofisi Koordinatörü Orhan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik krizin doğurduğu işsizlik ve yoksulluğa karşı Lübnan'daki destek projelerini sürdürdüklerini belirtti.

Ülkenin güney kesimindeki Cebel Lübnan vilayetine bağlı İklim Harrub bölgesinde onlarca ev kadınına tavukçuluk eğitimi ile malzeme ve ekipman desteği sağladıklarını aktaran Aydın, şunları söyledi:

"Lübnan'da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine ve kırsal kalkınmaya yönelik girişimler kapsamında gerçekleştirilen proje ile bölgede yaşayan ev kadınları, Lübnan Tarım Bakanlığı uzmanlarınca verilen eğitimler, yerelden temin edilen verimli cins tavuklar, ekipman, yem, ilaç gibi gibi çeşitli malzemeler ile modern kümesler sayesinde tavuk ve yumurta üretimi ve ticareti yapma olanağına kavuştu."

Aydın, Lübnan yerel Besme Derneği iş birliğinde temin edilen kuluçka makineleri ile projenin sürdürülebilirliğine ve hane ekonomisine katkı sağlanmasını amaçladıklarını ifade etti.

Çeşitli kalkınma ve yardım çalışmalarıyla Lübnan'da faaliyet gösteren TİKA, geçen hafta "Gençlere Yönelik Arıcılık Projesi" kapsamında Cebel Lübnan vilayetinde 50 gence arıcılık eğitiminin yanı sıra gerekli malzeme ve ekipman desteği sağlamıştı.

Ülkedeki ekonomik kriz

Kamu borcunun 90 milyar doları aştığı Lübnan, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük ekonomik krizlerden birini yaşıyor.

İşsizliğin yüzde 35 ve yoksulluğun yüzde 50'nin üzerinde olduğu Lübnan, geçen ay Beyrut Limanı'nda meydana gelen büyük patlamayla daha da zor bir duruma düştü.

Siyasi güçler ile yöneticileri ülkedeki mevcut ekonomik krizin nedeni olarak gören halk, uzun yıllardır yönetimi paylaşan mezhepsel siyasi partilerin yer almadığı, teknokratlardan oluşan küçültülmüş bir hükümetin kurulmasını talep ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Beyrut Lübnan Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title