Haberler

Tika'nın Afgan Öğretmenleri Programına Takdir

Afganistan Milli Eğitim Bakanı Asadullah Hanif Belhi, Afganistan Eğitim Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan öğretmenlere yönelik kapasite arttırma programı için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) takdir belgesi takdim etti.

TİKA'dan edinilen bilgiye göre, Afganistan Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği halinde öğretmenlere yönelik başlatılan hizmet içi eğitim programın 14. bölümünün tamamlandığı bildirildi.

Bakan Asadullah Hanif Belhi, düzenlenen törenle katılımcılara sertifikalarını verdi.

Törende konuşan Belhi, TİKA'nın eğitim alanındaki yardımlarını takdirle karşıladıklarını belirterek, kapasite programlarının devam etmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Bakan Belhi, Afganistan'daki okullarda çalışan öğretmenlerin yüzde 15'inin fakültelerden, yüzde 50'sinin meslek yüksek okullarından mezun olduğunu ifade ederek, yaklaşık 16 bin öğretmenin lise mezunu bile olmadığını kaydetti.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin de bir yıl boyunca 14 ana ve 2 ek program olmak üzere toplam 16 programın 194 gün süren eğitiminde, bin 152 saat ders anlatıldığını bildirdi.

Özellikle matematik ve kimya derslerine katılımın yüksek olduğu programa, çoğunlukla meslek hayatında on yılı doldurmamış, 30 yaş altı öğretmenlerin dahil olduğu bilgisini veren Şahin, matematik alanında bin 1, kimyada da bin 45 öğretmene eğitim verildiğini söyledi.

Tören sonunda Belhi, TİKA'ya takdir belgesi takdim etti. Daha sonra, TİKA tarafından inşaatı tamamlanan, bin 500 kız öğrencinin eğitim imkanına kavuşacağı Kız Meslek Enstitüsü gezildi.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şahin Afganistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title