Haberler

TİKA Keşmir okullarında bilgisayar laboratuvarları açtı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan kontrolündeki Keşmir'de mobilyalarını yenilediği iki okulda bilgisayar laboratuvarı açtı.

TİKA ile Keşmir Eğitim Vakfı'nın yürüttüğü, okulların tefrişatı projesinin açılışına Azad Cammu ve Keşmir Cumhurbaşkanı Serdar Mesud Han, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, TİKA Pakistan Koordinatörü Gökhan Umut ile çok sayıda davetli katıldı.

Han, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Azad Cammu ve Keşmir için yaptıklarından dolayı teşekkür ederek, "Keşmir depreminden sonra Türkiye herkesten önce oradaydı ve kurtarma, rehabilitasyon ve yeniden inşa sürecinde harika işler yaptılar. Bugün Muzafferabad'da Türk meydanı, Türk binası diye adlandırılan yerler var." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Keşmir sorununa dikkati çekmesine de değinen Han, "Erdoğan, birkaç yıl önce Pakistan'a geldiğinde mecliste bir konuşma yaptı ve Keşmirlilerin kendi kaderlerini belirlemesi gerektiğini söyledi. Ardından Hindistan'a gitti ve bu konuyu orada yeniden gündeme getirdi. Son olarak 5 Ağustos Hindistan'ın Cammu Keşmir adımından sonra da cesurca konuyu dile getirdi." ifadelerini kullandı.

Türk medyasının da Keşmir davasının duyurulmasında büyük katkısı olduğunu söyleyen Han, "Ne zaman Türkiye'ye gitsem orada Türk medyasına söyleşi veriyorum ya da düşünce kuruluşlarında konuşuyorum ve Pakistan'da olduğumu hissediyorum. Çünkü TRT ve Anadolu Ajansı gibi kurumlar mesajlarımı tüm dünyaya taşıyorlar." dedi.

Büyükelçi Yurdakul da zaman zaman Han ile bir araya gelerek Azad Cammu ve Keşmir'de eğitimin ihtiyaçlarını karşılamak için yapılacakları tartıştıklarını belirtti.

TİKA ile ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışmalara başlandığını söyleyen Yurdakul, "Türkiye olarak dost ve kardeşlerimize yardım etmek bizim bir vazifemizdir. Türkiye, Pakistan ve Azad Cammu ve Keşmir'in bir sıkıntısı, üzüntüsü ya da mutluluğu olduğunda her birinde yaşayan vatandaşlar bunu kalbinde hisseder ve aramızdaki mesafeler sıfıra iner." diye konuştu

TİKA Pakistan Koordinatörü Umut ise TİKA'nın yürüttüğü faaliyetleri anlatarak Pakistan'da ekonominin, tarımın, mesleki eğitimin ve sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkı sunduklarını vurguladı.

Açılışın ardından Keşmir'deki okullardan gelen öğrenciler müzik ve dans gösterisi sundu.

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Türkiye Han Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title