Haberler

Tika-Hak-İş İşbirliğinde Somali'de İşçi Sendikaları Binası Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve HAK-İŞ İşçi Sendikaları Konfederasyonu işbirliğinde inşaatı tamamlanan Somali İşçi Sendikaları Genel Merkezi Hizmet Binası, başkent Mogadişu’da düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve HAK-İŞ İşçi Sendikaları Konfederasyonu işbirliğinde inşaatı tamamlanan Somali İşçi Sendikaları Genel Merkezi Hizmet Binası, başkent Mogadişu'da düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Somali'de birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA tarafından HAK-İŞ İşçi Sendikaları Konfederasyonu işbirliğinde inşaatı tamamlanan Somali İşçi Sendikaları Genel Merkezi Hizmet Binası, Mogadişu'da düzenlenen törenle hizmete açıldı. Somali İşçi Sendikaları Genel Merkezi Hizmet Binası projesi kapsamında 500 metrekarelik alana sahip iki katlı modern hizmet binası, iki adet müştemilat, çevre duvarı ve bahçe düzenlemesi yapıldı. TİKA ve HAK İŞ işbirliğinde gerçekleştirilen projeyle Somali İşçi Sendikaları (SCTU) modern bir çalışma alanına kavuştu. Açılışa Somali Federal Meclis Başkan Yardımcısı Abdiweli Sh. İbrahim Mudey, Somali Çalışma Bakanı Salah Ahmed Jama, HAK-İŞ İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Sekreter Osman Yıldız, MEMUR-SEN Başkan Yardımcısı Günay Kaya, BEM-BİR-SEN Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçi Vekili Alican Aksoy, TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz, Somali, Kenya, Uganda, Sudan, Mısır, Tunus, Cezayir, Tanzanya, Bahreyn'den sendika temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan HAK-İŞ İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2011 yılında Somali'de yaşanan kuraklık nedeniyle Somali için yardım kampanyası başlattıklarını, üyelerinin yaptıkları kişisel bağışlarla projeye katkı sağladıklarını, TİKA'nın koordinesinde projeyi tamamladıklarını ve Somali'de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz ise, TİKA'nın Somali'de tamamladığı projelere bir yenisini daha eklemiş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, TİKA'nın Somali halkına ve devletine katkı sunmaya devam edeceğini söyledi.

Somali Federal Meclis Başkan Yardımcısı Abdiweli İbrahim Mudey de konuşmasında Türkiye denince uzak diyarlarda bulunan bir ülke olarak algılamadıklarını, Somali'nin yanında, en zor gününde destek ve kara gün dostu bir kardeş olarak düşündüklerini belirterek, kardeş Türk halkına şükranlarını sunduğunu ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Arslan Mogadişu Türkiye Somali Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title