Haberler

Tika'dan Pakistan'daki Talasemi Hastası Çocuklara Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan'daki talesemi hastası çocuklara hizmet veren bir kuruluşa ilaç ve tıbbi malzeme yardımında bulundu.

TİKA, Pakistan'da talesemi hastası çocuklara ücretsiz tedavi hizmeti sunan Frontier Foundation adlı kuruluşa, üç bin hastanın yararlanması için ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yaptı.

Temin edilen ilaç ve tıbbi malzemenin teslim törenine, Peşaver Valisi Sakıp Rıza Aslam, TİKA İslamabad Koordinatörü Mehmet Emre Aktuna, hastane yetkilileri ve hasta çocukların aileleri katıldı.

Aktuna, törende yaptığı konuşmada, Pakistan'da özellikle sağlık alanında TİKA'nın gerçekleştirdiği projelerin, ülkede sağlık hizmetlerine katkı sunduğunun altını çizerek, TİKA tarafından 2014'te inşa edilen ve her gün yaklaşık bin hastanın tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'nin bu alandaki en güzel örnek olduğunu belirtti.

Peşaver Valisi Aslam da Türkiye'nin bugüne kadarki yardımlarıyla Pakistan halkının daima yanında olduğunu vurgulayarak, talasemi hastalığının tedavisinin pahalıya mal olduğunu ve uzun yıllara yayıldığını, dolayısıyla TİKA'nın desteğinin hasta çocuklar ve aileleri için çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Pakistan'da 50 bin çocuğun, "Akdeniz kansızlığı" olarak da bilinen ve tedavisi için düzenli kan transferinin zorunlu olduğu talasemi ile mücadele ettiği ifade ediliyor. Bu sayı her yıl beş bin kadar artıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Emre Pakistan Peşaver Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title