Haberler

TİKA'dan Libyalı İtfaiyecilere Temel İtfaiye ve Taktik İlkyardım Eğitimi

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) iş birliğinde Libya'dan gelen 20 itfaiye personeline Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı (ADAMEP) kapsamında "Temel İtfaiye ve...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) iş birliğinde Libya'dan gelen 20 itfaiye personeline Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı (ADAMEP) kapsamında "Temel İtfaiye ve Taktik İlkyardım Eğitimi" verildi.

TİKA, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve PARHAD iş birliğinde geliştirilen 12 günlük "Temel İtfaiye ve Taktik İlkyardım Eğitimi" programı Libyalı 20 itfaiye personelinin katılımı ile Konya'da gerçekleştirildi.

Eğitim programı kapsamında yangına müdahale, arama kurtarma, trafik kazasına müdahale, iş güvenliği ve taktik ilk yardım konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Teorik eğitimin sonunda uzman eğitmenlerin gözetiminde başarılı bir tatbikat gerçekleştirildi. 12 günlük teorik ve uygulamalı eğitimi ve tatbikatı başarıyla tamamlayan Libyalı itfaiyecilere Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

Libya'dan gelen itfaiye grubunun Başkanı Muhamed Tayep, verilen itfaiye eğitimlerinin oldukça faydalı ve verimli geçtiğini ifade etti. Düzenlenen programdan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, TİKA'ya, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına ve PARHAD'a teşekkür etti.

Sertifika töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, yangın, afet ve olağanüstü olayların yaşanması istenmese de her koşula hazırlıklı olmak gerektiğini, programı başarıyla tamamlayan Libyalı itfaiyecilerin ülkelerine döndükleri zaman aldıkları eğitimleri başarıyla uygulamalarını dilediğini belirterek, projedeki işbirliği için TİKA'ya teşekkür etti. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici de eğitimlerini başarı ile tamamlayan katılımcıları tebrik ederken, projedeki katkılarından dolayı TİKA'ya teşekkür etti.

Afet ve acil durumlar karşısında işbirliği yapılan ülkelerin insan kaynağı kapasitesini artırmayı amaçlayan Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı (ADAMEP) kapsamında farklı meslek gruplarına yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlere devam edilmesi planlanıyor.

Kaynak: Habermetre / Toplum

İtfaiye Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title