Haberler

Tika'dan Hırvatistan'da Dostluk İftarları

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan’ın çeşitli şehirlerinde iftar programları düzenliyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan'ın çeşitli şehirlerinde iftar programları düzenliyor.

Ramazan ayının ilk yarısında Hırvatistan'ın Maljevac, Gunja ve Rijeka şehirlerinde düzenlenen iftarlarda 600 kişi bir araya geldi. Hırvatistan İslam Birliği ile ortaklaşa düzenlenen iftar programlarında İslam Birliğinin söz konusu şehirlerdeki yerel meclisleri organizasyonları üstlendi. Her bir iftara bölgede yaşayan vali, valilik temsilcileri, belediye başkanı ve belediye başkanları, yerel idareciler, komşu şehir ve vilayetlerin yöneticileri ile şehirlerde önemli işlevleri olan okul, müze, kütüphane gibi kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı. Ramazanın barış ve huzur ortamını farklı din ve millet mensupları hep birlikte hissetti.

Maljevac iftarında söz alan Karlovac Valiliği Teftiş Müdürü Marija Brazdii, bölgede farklı dinlerin barış içinde yaşadığını ve harika atmosferde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gunja İslam Meclisi Başimamı İdriz Beşic, TİKA'nın sel felaketinin ardından şehirlerine yaptığı yardımı asla unutmadıklarını ifade ederek bu Ramazan'da da iftar organizasyonundan dolayı TİKA'ya teşekkür etti.

Rijeka İslam Merkezindeki iftara katılan Primorsko-Goranska Valisi Zlatko Komadina, Rijeka'ya kendisinin de davet edilmesinden dolayı teşekkür ederek Rijeka'daki İslam Birliği ile olan üst düzey ilişkilerine önem verdiklerini ifade etti.

Hırvatistan Müftüsü Aziz Hasanovic, bir önceki hafta Ankara'da TİKA'nın organize ettiği 2. Balkan Buluşmasına katıldığını, TİKA'nın Hırvatistan'ın her bölgesindeki faaliyetleriyle önemli projelere imza attığına dikkat çekerek bu yıl ramazan ayında ortaklaşa düzenledikleri iftar serisinin de gelecek yıllarda devam etmesini umduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan da gün boyu Rijeka'daki temasları esnasında çok sıcak bir ilgiyle karşılaştığını, akşam da iftarı Vali, Müftü ve Rijeka'daki Müslüman cemaatiyle birlikte karşılamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ramazan akşamlarında dostluk atmosferini oluşturmayı hedefleyen iftar organizasyonları, Slovenya'da Ljubljana, Hırvatistan'da Pula ve Zagreb'deki iftarlarla devam edecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hırvatistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title