Haberler

Tika'dan Erbil'deki Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Irak'ın Erbil kentinde 2 bin öğrenciye okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Irak'ın Erbil kentinde 2 bin öğrenciye okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

TİKA Başkanı Danışmanı Kamil Kolabaş, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Aydın Maruf, Türk Kızılayı Irak Yardımları Sorumlusu Şafak Lostar ve diğer yetkililerden oluşan heyet, Türkmen öğrencilerin eğitim gördüğü İmalettin ile Oğuzhan İlkokullarında, daha sonra Kürt öğrencilerin eğitim gördüğü Şeyh Çölü İlkokulu ile Hristiyan öğrencilerin okuduğu Ankawa İlkokulu'ndaki öğrencilere kırtasiye malzeme dağıtım törenine katıldı.

Kolabaş, malzeme dağıtım töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz bu bölgeye gelirken Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve TİKA Başkanımız, 'onlar bizim kardeşlerimizdir. Orada bin yıllık tarihimiz var. Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmayın' dediler. Bizler de sadece sözle değil icraatlarımızla da bunu göstermek istiyoruz. Bizim amacımız buradaki yavrularımıza Kürt, Arap, Türkmen ve Hristiyan ayırımı yapmadan yardım etmektir. Yeter ki ihtiyaçları karşılansın" dedi.

"Bu çocuklar bölgenin geleceğidir"

Kalkınma yardımları çerçevesinde 2 bin okul seti hazırladıklarını aktaran Kolabaş, söz konusu yardımların içinde bir öğrencinin ihtiyaç duyduğu çanta, defter, kalem, silgi vs. temel ihtiyaçların olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam ise AA muhabirine yaptığı açıklamada:

"TİKA aracılığıyla Erbil'de arasında Türkmen, Kürt ve Arapların olduğu 2 bin öğrencimize kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Pırıl pırıl çocuklarımızı gördük. Farklı kültürlere ve dillere mensuplar ama bir arada, ortak yaşamanın güzel bir örneğini sergiliyorlar. Bu çocuklar bölgenin geleceğidir. TİKA, anlamı büyük güzel bir yardım organizasyonu gerçekleştirdi. İnşallah bölgeye yönelik desteğimiz artarak devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Erbil Aydın Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title