Haberler

Tigem'den Geleneksel Tarla Günü

Samsun'un Bafra İlçesinde Bulunan Tigem Karaköy Tarım İşletme Müdürlüğü'nde, Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Alanlarındaki Uygulamaları Yerinde Tanımak Amacıyla '3. Tarla Günü' Düzenlendi.

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan TİGEM Karaköy Tarım İşletme Müdürlüğü'nde, bitkisel üretim ve hayvancılık alanlarındaki uygulamaları yerinde tanımak amacıyla '3. Tarla Günü' düzenlendi.

Elifli köyü sınırları içerisinde bulunan işletmede gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan TİGEM Karaköy Tarım İşletme Müdürü Dr. Ahmet Çıra, işletmenin 1949 yılında Karadeniz bölge hayvancılığının ıslahı amacıyla kurulduğunu, daha sonrada 1984 yılında işletmenin zirai faaliyetler, atçılık, sığırcılık, koyunculuk ve tavukçuluk yapmaya başladığını söyledi. Karadeniz sahil şeridinde bulunan 800 bin baş saf ve melez Jersey ırkının kaynağını oluşturduklarını ifade eden Çıra, "TİGEM, ülkemizin bitkisel ve hayvansal üretimini artırmak, çeşitlendirmek ve ürün kalitesini iyileştirmek amacıyla yetiştirdiği tohumluk, fidan, fide ve benzeri malları ile ürettiği damızlık hayvan ve spermaları yetiştiricilere intikal ettirir. İşletmelerde elde edilecek hayvansal ve bitkisel ürünlerle birlikte çiftçilerden alacağı ürünleri kıymetlendirmek için tesisleri kurar, kurdurur, kurulanlara iştirak eder. Bitkisel ve hayvansal üretim, yetiştirme ve ıslah konularında araştırmalar yapar, yaptırır ve gerektiğinde diğer ıslah ve araştırma kuruluşları ile işbirliğinde bulunur. Vizyonumuz, hükümet politikaları ile uyum içinde, Türk çiftçisinin mutluluğuna katkı sağlamaktır. Misyonumuz ise ülke tarımı için hayati önem arz eden sertifikalı tohumluğun ve damızlık hayvanın üretimini ve dağıtımını gerçekleştirmektir" diye konuştu.

Daha sonra Tarım İl Müdür Yardımcısı Kadir İspirli, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Gülümser, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şinasi Uluer ve Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı'nın birer konuşma yaptığı tarla gününde, hayvancılık tesisleri ve bitkisel üretim faaliyet alanları gezildi ve incelemelerde bulunuldu.

Tarla gününe Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Osman Özdemir, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal ve Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy da katıldı.

(NA-SA)

07.06.2007 20:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title