Haberler

Tıgana'dan Basına Tepki... -Basın Toplantısına Avukatı ile Birlikte Katılan Tıgana, Hakkında Yapılan Asılsız Haberlere Tepki Gösterdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Club Brugge Maçı İçin Düzenlediği Basın Toplantısında, Hakkında Yapılan Asılsız Haberler İçin Basına Tepki Gösterip, Bu Karşılaşmayla İlgili Konuşmadı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, Club Brugge maçı için düzenlediği basın toplantısında, hakkında yapılan asılsız haberler için basına tepki gösterip, bu karşılaşmayla ilgili konuşmadı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki toplantıya avukatı Özgür Aşık ile birlikte gelen Tigana, bundan sonra kendisini rencide edenlerle avukatının muhatap olacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Buraya avukatımla gelmemin iki sebebi var. Birinci sebep kulübün internet sitesinden bilgi veremedik. Çünkü izin alamadık. İkinci neden ise Lig TV'deki kişi benim Delgado transferinde bulunduğumu söyledi. Umarım araştırmasının sonuna kadar gidecektir ve özür dileyecektir. Çünkü herkes hata yapabilir. Burada bulunduğum sürece hiçbir transferle ilgilenmedim. Başkan ve Murat Aksu ilgilendi. Hiçbir zaman bir oyuncu ile müzakere etmedim, menajerle ve başkanla konuşmadım. Sadece futbolla ilgileniyorum. Buraya oyuncularımı geliştirmek için geldim. Türk gençlerini geliştirmek için geldim. Bulunduğum durumda statta, havalimanında, dışarıda hakarete uğruyorum. Basın tarafından rencide ediliyorum, televizyon tarafından rencide ediliyorum ve kimse futboldan bahsetmiyor.''

Bundan sonra kendisi hakkında asılsız haberler yapanlarla avukatının ilgileneceğini anlatan Tigana, ''Bundan sonra beni rencide edenler avukatımla muhatap olacaktır. Zira bütün ülkelerde vergi kontrolüne tabi olmuş nadir kişilerdenim. Bütün kontrollere Fransa'da tabi tutuldum. Bütün hesaplarım kontrol edildi ve sıfır Avroluk bir vergi takibi oldu. Hiçbir vergi cezam olmadı. Bana dürüstlük konusunda ders vermek isteyenler, somut belgeler ve ispatlarla gelmelidir. Ben buraya geldim, çünkü Türkiye'yi ve futbolu çok seviyorum. Futbol benim tutkum. Başka beyanatım olmayacaktır. Maç üzerine konsantre olacağız. Yarın önemli bir maçımız var. Bu beyanı yapmamın tek sebebi, oyuncularımın ve teknik ekibimin rahatsız olmasıdır'' şeklinde konuştu.

Hiçbir soruya cevap vermeyen Tigana, konuşmasının ardından yerinden kalkarak tesislere gitti.

-AVUKATIN AÇIKLAMASI-

Tigana'dan önce söz alan ve aynı zamanda basın toplantısında Fransız teknik adamın çevirmenliğini yapan Avukat Özgür Aşık ise basında son zamanlarda çıkan asılsız haberlerle ilgili başlattıkları hukuki işlemlerle ilgili bilgi vereceğini belirterek, ''Asılsız ve hakaret içeren haberler dava edilecektir. Birkaç hafta önce bir gazeteci arkadaşa açtığımız davada, suç duyurusu savcılık tarafından kabul edilmiştir. İddianamesi asliye ceza mahkemesine sevk edilmiştir ve dün itibariyle başlamıştır. Ceza davası ile birlikte tazminat davası açılacaktır ve tazminatın tamamı Tigana tarafından belirlenecek bir vakfa bağışlanacaktır'' diye konuştu.

Bu arada Tigana'nın basın toplantısı sırasında son derece sinirli olduğu gözlendi. Tigana'nın tercümanı Sinan Serhatlıoğlu basın toplantısında yer almazken, çevirmenliğini avukatı Özgür Aşık yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title