Haberler

Tiflis: Rusya-gürcistan Krizi

Rusya, 200 Kadar Gürcistan Vatandaşını Bugün Moskova'dan Kalkan Bir Uçakla Sınır Dışı Etti. Sınır Dışı Edilen Yaklaşık 200 Gürcü'yü Taşıyan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na Ait Uçak, Tiflis Havaalanı'na İndi.

Rusya, 200 kadar Gürcistan vatandaşını bugün Moskova'dan kalkan bir uçakla sınır dışı etti. Sınır dışı edilen yaklaşık 200 Gürcü'yü taşıyan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na ait uçak, Tiflis Havaalanı'na indi.

Gürcü vatandaşların, 2.5 saat süren Moskova-Tiflis yolculuğunu Rus İL 76 uçağının yolcu salonunda değil, bagaj bölümünde ayak üstünde geçirdikleri kaydedildi. Aynı saatlerde Tiflis Havaalanı'nda Rusya'ya gitmek üzere toplanan 180 Rus vatandaşına, Gürcistan Ekonomi Bakanı İrakli Çogovadze tarafından Gürcistan hatırası olarak üzüm ve şarap hediye edildi. Ruslar, Tiflis'ten Gürcü geleneğine göre çiçekler ve üzümlerle uğurlandı.

Gürcüler'in çoğu Rusya'dan sınır dışı edilmenin acısı ile vatana dönüş sevincini birlikte yaşarken, Ruslar'ın da Gürcistan'ı isteksiz terk ettikleri gözlendi. Kimliğini açıklamak istemeyen bir Rus vatandaşı, "Gürcistan'ı ve bu ülke insanlarını çok sevdik. Gürcüler bize karşı çok samimi ve iyi niyetli davrandılar" diye konuştu. Gürcistan'ı terk eden Ruslar'dan bazılarının, gözyaşlarını tutamayarak, hatıra olarak Gürcü film ve şarkılarının video kasetlerini vatanlarına götürdükleri de gözlerinden kaçmadı.

Öte yandan, Rusya ile Gürcistan arasında geçen hafta patlak veren casusluk krizi, iki ülke arasındaki ilişkileri tamamen kopma noktasına getirdi. Rusya'da Gürcüler'e karşı polis takibi ve sorgulamalar başladığı ve Rusya'nın kendi vatandaşlarına Gürcistan'ı terk etmeleri için baskıda bulunduğu ifade ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title