Haberler

Tiflis: Gürcistan ve Rusya Arasındaki Gerginlik

Gürcistan Devlet Başkanı Miheyil Saakaşvili Muhalifleri, Rusya ile Gürcistan Arasında Yaşanan Gerginlik Sürecinde Saakaşvili'ye Destek Vermek İçin Başkent Tiflis'teki Rus Büyükelçiliği Binası Önünde Canlı Zincir Oluşturdu.

Gürcistan Devlet Başkanı Miheyil Saakaşvili muhalifleri, Rusya ile Gürcistan arasında yaşanan gerginlik sürecinde Saakaşvili'ye destek vermek için Başkent Tiflis'teki Rus Büyükelçiliği binası önünde canlı zincir oluşturdu.

Rusya ile Gürcistan arasında gerginlik sürerken, Gürcistan Devlet Başkanı Miheyil Saakaşvili'ye sert muhalefetiyle bilinen Gürcistan Cumhuriyet Partisi ile Muhafazakarlar Birliği üyeleri, Rusya Büyükelçiliği önünde canlı zincir oluşturarak Saakaşvili'nin Rusya'ya karşı izlediği politikaya tam destek verdiklerini ifade etti. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı protesto gösterisinde vatandaşlar da muhalefet üyeleriyle el ele vererek Rusya Büyükelçiliği binası önündeki canlı zincire katıldı. Rusya'nın Gürcistan Büyükelçisi ve Rus diplomatlarını Gürcistan'dan çekmesinin ardından büyükelçilik binasında toplam 4 diplomat ve teknik personelin kaldığı öğrenilirken, protesto gösterisi sırasında büyükelçilik çalışanları binadan çıkmadı. Rus Büyükelçilik binası çevresinde Gürcü güvenlik güçlerinin aldığı sıkı güvenlik önlemleri de gözlerden kaçmadı.

Gürcü muhalefet liderlerinden Cumhuriyet Partisi Başkanı Tinatin Hidaşeli, "Bu eylemi, Rusya Parlamentosu alt kanadı DUMA'nın Gürcistan'a karşı ambargo uygulaması kararlaştırdığı saatlerde yapıyoruz. Muhalefet olmamıza rağmen bu eylemimiz ile Rusya'ya karşı izlediği politikasında Gürcü iktidarına tam destek veriyoruz. Rusya Gürcü halkının seçtiği bağımsızlık ve NATO üyeliği ile Avrupa Birliği (AB) entegrasyonuna yönelik istikametine engele olamaz" dedi.

Rusya'nın Gürcistan'a çok ağır ambargolar uygulayacağını belirten Gürcü muhalefet lideri Hidaşeli, "Rus ambargosuna karşı Gürcüler el ele verip dayanışma içinde olacağız. Rusya, Gürcistan'ın dış siyasetini ve bağımsız devlet statüsünü değiştiremeyecek, buna gücü yetmez. DUMA'dakilerle Rus şahinlerin bunu kabul edip katlanmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Yaşanan casus krizinin ardından Gürcistan ile hava, kara, deniz, demiryolu ve posta bağlantısını tamamen kesen Rusya, Gürcistan'a para havale işlemlerini de durdurdu. Rusya'nın ayrıca ülkede bulunan Gürcü kökenlileri takip ettiği ve sorgulamaya aldığı da iddialar arasında.

Rusya Parlamentosu alt kanadı DUMA, bugünkü toplantısında Gürcistan yönetimini 'devlet terörizmi' uygulamakla suçlayan ve Gürcistan'a karşı ağır ambargo önlemleri içeren karar tasarısını görüşüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title