Haberler

Tiflis Belediye Başkanı'ndan Topbaş'a Ziyaret - Ugulava Ve Topbaş, ''Kentlerarası İyiniyet Protokolü'' İmzaladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Tiflis Belediye Başkanı Gigi Ugulava, ''Kentlerarası İyiniyet Protokolü'' imzaladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Tiflis Belediye Başkanı Gigi Ugulava, ''Kentlerarası İyiniyet Protokolü'' imzaladı.

Gürcistan Kültür Günleri'nin başlaması dolayısıyla İstanbul'da bulunan Ugulava, Topbaş'ı Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında ziyaret etti.

Topbaş, konuşmasının başında Ugulava'yı İstanbul'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde Tiflis ve İstanbul'a büyük görevler düştüğünü belirten Topbaş, Gürcistan Kültür Günleri'nin bu akşam başlayacağını anımsattı.

Bu tür etkinliklerin, karşılıklı bölgesel etkileşimleri ortaya çıkaran, iyi ilişkileri geliştiren önemli adımlar olduğunu vurgulayan Topbaş, Eylül ayında da Tiflis'te ''İstanbul Kültür Günleri'' etkinliği düzenleneceğini söyledi.

Topbaş, karşılıklı ilişkileri geliştirmek için ''Kentlerarası İyiniyet Protokolü'' imzalayacaklarını ifade ederek, ''Bunun, hem İstanbul hem Tiflis için hayırlı olacağına inanıyoruz'' dedi.

İstanbulluları, Gürcistan Kültür Günleri'ni takip etmeye davet eden Topbaş, Tiflislilerin de İstanbul Kültür Günleri'ni merakla takip edeceklerini umduğunu dile getirdi.

Tiflis Belediye Başkanı Ugulava da Gürcistan Kültür Günleri'nin ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacağını ifade ederek, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin derinleşmesinin önemine işaret etti.

İstanbul ve Tiflis'in dünyanın en eski kentlerinden olduğunu belirten Ugulava, Topbaş ile kentleri üzerinde çalışacakları ortak noktaları tespit ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından iki belediye başkanı, ''Kentlerarası İyiniyet Protokolü''nü imzaladı.

Daha sonra Topbaş, konuk belediye başkanına, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nu gezdirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title