Haberler

Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı yapıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Eylül Ayı Meclis Toplantısı yapıldı.

Toplantıya BTSO Meclis Başkanı Fevzi Oktay ve üyeleri ile birlikte Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Hasan Hami Yıldırım ile Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'un sorunlarını çözmek için planlı bir süreç izlemenin önemli olduğunu söyledi. Burdur'un gelişim hedefleri ve stratejik yol haritasının belirlenmesinde oda olarak lokomotif bir rol üstlendiklerinin farkında olduklarını anlatan Keyik, Meclis ve yönetim olarak birlik ve bütünlük içinde görevlerinin bilinç ve sorumluluğunda olduklarını kaydetti.

Burdur'un en önemli sektörlerinin tarım ve hayvancılık, mermercilik ve eğitim olduğunu anlatan Keyik, "Osmanlı dönemlerinde medrese ve kütüphaneleriyle bir ilim ve kültür kenti olan Burdur, son yıllarda OKS, ÖSS birincilikleri ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile bir eğitim kenti haline dönüştü" dedi.

Burdur'un Batı Akdeniz'deki diğer illerle potansiyeli aynı olmasına rağmen az gelişmiş bir il olduğunu ifade eden Keyik, "Az gelişmişliğin sebebi ise OSB ve yatırım sorunu, sektörel teşvik sorunu, nitelikli ve kişilikli eleman ihtiyacı, kurumsallaşma sorunu, sektörel markalaşma sorunu ve yapılanmadır" diye konuştu.

Toplantıda konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise Türkiye'nin istikrar ve güven içerisinde yoluna devam ettiğini söyledi. Türkiye'de yıllardır çözülemeyen sorunlar bulunduğunu ve bu sorunların çözümü için adımlar attıklarını anlatan Özçelik, "Gelişmiş ülkeler içerisinde daha fazla yükselmek için çaba gösteriyoruz. Çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Ülkenin istikrarlı ve güvenli bir şekilde yönetilmesinin gerektiğinin bilincindeyiz. Çok zaman, enerji, para ve güç kaybettiğimizi biliyoruz. Bunları telafi etmemiz gerekiyor. O telafi içinde hepimizin birlik ve beraberlik içinde çalışması gerekiyor" dedi.

Özçelik, Burdur'da son 10 yıl içerisinde büyük gelişmeler olduğunu kaydetti.

- BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title