Haberler

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Arjantin'de

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısına katılmak üzere gittiği Arjantin'de AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström ile görüştü.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısına katılmak üzere gittiği Arjantin'de AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström ile görüştü.

Pekcan, Mar del Plata şehrinde düzenlenen G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Arjantin'de çeşitli temaslarda bulundu.

Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl dönem başkanlığını Arjantin'in yaptığı G20 toplantıları çerçevesinde, Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısında Türkiye'yi temsil eden Pekcan, temasları kapsamında Malmström ile bir araya geldi.

AB-Türkiye ekonomik ve ticari ilişkilerinin mevcut durumunun ele alındığı toplantıda Pekcan, Gümrük Birliği'nin güncellenmesinin ekonomik ve ticari ilişkileri derinleştirmek için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Pekcan, "AB, Brexit'ten sonra ticari ilişkilerin temelini oluştururken, Türkiye'nin Gümrük Birliği ilişkisini de dikkate almalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Küresel korumacılığın artması karşısında Türkiye ile AB arasında güçlü bir işbirliğinin sürdürülmesinin daha da önemli olduğunu vurgulayan Pekcan, "ABD'nin son zamanlardaki korumacı yaklaşımı Türkiye ile AB arasında daha da gelişmiş bir işbirliğini gerekli kılıyor." ifadesini kullandı.

Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Nezdinde Ticaretten Sorumlu Devlet Sekreteri Jean-Baptiste Lemoyne ile de ikili görüşme gerçekleştiren Pekcan, bugün "Gıda ve Tarımsal Küresel Değer Zincirleri ve Yatırım Boyutları" ile "Yeni Sanayi Devrimi'nin Ticarete ve Yatırıma Etkileri" başlıklı oturumlara katılacak.

Pekcan, "Uluslararası Ticaretteki Güncel Gelişmeler Üzerine G20 Diyaloğu"na da katılarak, ticaret ve yatırımlara yönelik perspektifler, ticaret savaşları ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) sisteminin güncellenmesine yönelik değerlendirmelerini aktaracak.

Pekcan ayrıca Suudi Arabistan, Hindistan ve Hollanda'nın ticaret bakanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ruhsar Pekcan Arjantin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title