Haberler

Thy Uçağına Prapiroon Tayfun’u Engeli

Tayfunların Arka Arkaya Vurduğu Çin'i, Bu Kez De Prapiroon Etkisi Altına Aldı. Thy'nin Tk070 Sayılı Uçağı, Prapiroon Tayfunu Nedeniyle Hong Kong Uluslararası Havalimanı'na İnemedi. Tayfun Engeline Takılan 54 Uçak Gibi Thy Uçağı Da, Hong Kong Yakınlarındaki Bir Havaalanına İndi.

Tayfunların arka arkaya vurduğu Çin`i, bu kez de Prapiroon etkisi altına aldı. THY`nin TK070 sayılı uçağı, Prapiroon Tayfunu nedeniyle Hong Kong Uluslararası Havalimanı`na inemedi. Tayfun engeline takılan 54 uçak gibi THY uçağı da, Hong Kong yakınlarındaki bir havaalanına indi.

Çin, 1400 kişinin ölümüne ve büyük maddi hasara neden olan Bilis ve Kaemi tayfunlarından sonra Prapiroon`un etkisi altına girdi. Ülkenin güneyini vuran tayfun, geçtiği yerleri savaş alanına çevirdi. Henüz ölü ya da yaralı haberi gelmezken, ulaşılamayan bir çok yerleşim merkezi olduğu belirtildi. Tayfun nedeniyle Guangdong, Hainan, Guangşi Cuang Özerk Bölgesi’nde 400 bin kişi tahliye edildi. Meteoroloji uzmanlarının uyarısı ile açık denizlerdeki 62 binden fazla gemi limanlara çağrılarak büyük bir facianın da önüne geçildi.

Geçen yıl dünyanın en iyi havaalanı seçilen Hong Kong Uluslararası Havaalanı yetkilileri, Perşembe günü saat 16.00 itibarıyla tayfun nedeniyle Hong Kong`a yapılacak uçuşlardan 300`ünün olumsuz etkilendiğini, 135 uçuşun geciktiğini, 104 uçuşun ise iptal edildiğini açıkladı. THY`nin TK070 sayılı Hong Kong uçağının da aralarında bulunduğu 54 uçağın ise Hong Kong`a yakın havalimanlarına inebildikleri bildirildi. Havaalanı yetkilileri Hong Kong havaalanında halen ortalama üç bin yolcunun beklediğini bildirdi.

Prapiroon Tayfunu Çin`i bu yıl vuran beşinci tayfun oldu. Tayfunlar nedeniyle ülkede yaklaşık 1400 kişinin yaşamanı yitirdiği açıklandı. Uluslararası Kızılhaç Federasyonu 4.8 milyon dolar (yaklaşık 7.171 milyon YTL) değerinde yiyecek, çadır ve battaniye yardımı yapılacağını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title