Haberler

THY Science Expo 2019'da Başvurular Başladı

DÜNYANIN sayılı, Türkiye'nin de en büyük bilim festivali olan 'THY Science Expo 2019'da proje yarışması için başvuru süreci başladı. Etkinliğin bu yıl ana teması 'Endüstri 4.0' olarak belirlendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Science Expo, bugünün teknolojisine hakim bireylerin yetişmesi adına önem arz ediyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından düzenlenen ve dünyanın sayılı bilimsel etkinlikleri arasında gösterilen Bursa Bilim Festivali için hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. Bilimi sokağa indiren ve bu yıl Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda 2-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında TÜYAP Fuar alanında gerçekleştirilecek olan 8. THY Science Expo'da proje yarışmasının ana konsepti 'endüstri 4.0' olarak belirlendi.

'BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN'

Milli Eğitim Bakanlığı ve yükseköğretim kurumlarının desteği ile tüm Türkiye'deki okullarda ve üniversitelerde proje yarışmasının çağrısı yapıldı. Çocuk Mucitler, Genç Mucitler, Usta Mucitler, İnsansız Hava Araçları, Drone, Autodesk 3B Tasarım Mühendislik ve Ortaokul Model Planör kategorilerinde düzenlenecek toplamda 111 bin TL para ödüllü proje yarışmasında başvurular alınmaya başlandı.  Bu yıl yarışma kategorilerine geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 'Ortaokul Model Planör' de eklenirken, 7 farklı kategoride yapılacak yarışmada finale kalan 50 proje Science Expo süresince sergilenecek.

SON BAŞVURU 12 NİSAN

Finale kalan projeler alanında uzman jüri tarafından değerlendirilecek.  Proje yarışması başvuruları  'www.sciencexpo.org' adresinden 12 Nisan 2019 tarihine kadar yapılabilecek. Proje yarışmasında çocuk, genç ve usta mucit kategorilerinde finale kalan tüm projelere ayrıca 500 TL mansiyon ödülü verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, '8. THY Science Expo Bilim Festivali'nin Bursa'nın önemli marka etkinliklerinden biri olduğunu söyledi. Bu yılda dünyanın dört bir yanından bilim tutkunlarını biraraya getirecek etkinliğin, 'Türkiye'nin en büyük bilim festivali' haline geldiğini vurguladı. Her yıl gelişen ve içeriği daha da zenginleşen 8. THY Science Expo Bilim Festivali'ne ilişkin bilgi veren Başkan Aktaş, "Dünyanın gözünü Bursa'ya çevirdiği etkinlikte proje yarışmalarının yanı sıra atölye çalışmaları ile bilimi sokağa indiriyor, çocukların ve gençlerin ilgisini bilime çekmeye çalışıyoruz. Her sene daha fazla atölye çalışmasının yer aldığı THY Science Expo'da bu yıl 120 adet ayrı atölye alanında 100 bin atölye çalışması hedefliyoruz. Atölye çalışmalarının yanı sıra bilim gösterileri de festivale renk katacak, Bursa bilimle anılacak" dedi.

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ

Başkan Aktaş, "Bursa'nın bundan sonra daha nitelikli sanayiye ve işlere ihtiyacı var. THY Science Expo Bursa Bilim Festivali, atölye çalışmaları ve proje yarışmaları ile katma değeri yüksek, yerli ve milli teknolojiye fikir veren, bilgi ve beceriyle donanmış, bugünün teknolojisine hakim bireylerin yetişmesi adına önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Yolları Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title