Haberler

THY Rotterdam Müdürü Yerli: Kütahya Turizmden Hak Ettiği Payı Alacak

Güncelleme:

Türk Hava Yolları (THY) Rotterdam Müdürü Ferhat Yerli, Kütahya'da düzenledikleri tanıtım organizasyonuyla (Fam Trip) ilgili bilgi verdi.

Yerli, Türk Hava Yolları Zafer Havalimanı'nın işlerliğinin arttırılması ve Kütahya'nın yurt dışında tanıtılmasına yönelik 2013 yılından beri Almanya, Estonya ve Hollanda'da faaliyet gösteren tur operatörleri ve acentalarını Kütahya'ya getirerek tanıtım organizasyonları düzenlediklerini kaydetti. Yerli, bu yıl aynı kapsamda Türk Hava Yolları Rotterdam Müdürlüğü'nün düzenlediği, Kütahya Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı, Kütahya İl Turizm Müdürlüğü'nün destek verdiği organizasyonda Hollanda'nın Rotterdam kentinden gelen tur operatörleri ve acentaları Kütahya'da buluştuğunu dile getirdi.

Ferhat Yerli, tur operatörlerinin ve acentelerinin Tanıtım (FAM Trip) organizasyonu kapsamında Hisar Kalesi, Çavdarhisar Aizonai, Yoncalı, Çini, Macar Evi (Lajos Kossuth) ve Arkeloloji müzeleri ile Çiniciler Çarşısı, Germiyan Sokak, Ulu ve Dönenler camileri olmak üzere bir çok tarihi bölgeyi gezerek, bilgi edindiklerini ifade etti.

Gözde Reizen firması yetkilisi Enis Kamber, "Bölgeyi tanımak için Kütahya'dayız. Ben uzun yıllardır yurt dışında tur operatörlüğü yapmaktayım. Kütahya turizmine katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun için ilk olarak bizim bölgeyi iyi bir şekilde tanımamız gerekiyor. Kütahya kendi açısından gelişmiş. Ama yöre halkı elinin altındaki değerin farkında değil" diye konuştu.

Türk Hava Yollarının Ankara Satış Müdürlüğü'ne bağlı Kütahya Satış Şefliği, benzer tanıtım organizasyonlarını Kütahya'nın termal ve sağlık turizmine uygun turist çekilebilecek diğer ülkelerden de tur operatörlerini Kütahya'ya getirmeye devam edeceğinin bilgisini verdi.

Tur operatörlerinin ileri günlerde başta Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden Kütahya'ya turist getirmesi bekleniyor.

Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, Defterdar Konağı'ndaki yemekte operatörlere Kütahya'nın tarihi zenginlikleriyle ilgili geniş bilgiler sundu.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun konaktaki buluşmaya yoğun programı sebebiyle katılamadığını dile getiren Ertaş, tur operatörlerine fincan takımı ve kenti tanıtan eserler takdim etti. Ali İhsan Ertaş, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Zafer Kalkınma Ajansı'ndan Kutlu Eser'in de katıldığı etkinlikte, hizmetleri sebebiyle Deftardar Konağı sahibi ve çalışanlarına teşekkür etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Hava Yolları Hollanda Estonya Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title